Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
407
Utgivningsdatum
2018-04-17
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
177 x 110 x 24 mm
Vikt
227 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205513
De mörkermärkta (pocket)

De mörkermärkta

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2018-04-17
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det skrivs som bekant orimligt många deckare om den sömniga kalkstensidyllen Gotland men alldeles för få om djävulssekter i Stockholms innerstad. Dessbättre är bibliotekarien Mattias Leivinger och skräckförfattaren Johannes Pinter aktuella med en trilogi som dryper av ockult berättarglädje. Jenny Lindh, Dagens Nyheter

I ett vårkallt Stockholm sker en serie mord som till en början inte verkar ha något samband. En sömnlös taxichaufför. En alkoholiserad före detta psykolog. En psykiskt sjuk kvinna på ett behandlingshem. Tre människospillror förenade i sina olycksöden.

När polisinspektör Iris Riverdal får fallen på sitt bord ställs hon inför en gåtfull mördare, en undflyende skepnad med dunkla metoder och okända motiv. Och bakom honom anas en ansiktslös ondska bortom alla begrepp.

Gradvis går det upp för henne att morden har rottrådar långt tillbaka i tiden, trådar som också löper in i hennes eget liv.

Samtidigt samlas en krets människor för att bekräfta det de redan anat. Det förflutnas skugga har kommit tillbaka för att förgöra dem, de mörkermärkta.

'De mörkermärkta' är spännande och det finns ett bra driv i berättandet. Psykologiskt finns det också en trovärdighet i många av gestalterna som gör att man köper de övernaturliga inslagen ... 'De mörkermärkta är Leivinger och Pinters första bok tillsammans, en lovande gemensam debut som förutspår ett fortsatt framgångsrikt samarbete. Kerstin Bergman, Borås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De mörkermärkta
  2. +
  3. Stormskörd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stormskörd av Mattias Leivinger, Johannes Pinter (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna