Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Rosengädda (del 4)
Antal sidor
409
Utgivningsdatum
2018-05-16
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
177 x 110 x 25 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205650

Hjärtslaget i Rosengädda

(86 röster)  |   Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-05-16
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Förändringens vindar viner över Rosengädda. När Farbod öppnar en läkarstation i byn utlöser det en kedjereaktion av nybyggaranda. Handelsboden renoveras, en förskola startas och plötsligt är det fler som gifter sig än begravs i Rosengädda. Halleluja det var verkligen på tiden!

Farbods passioneradetro på byn smittar alla. Eller nästan alla. Tessan känner sig snarare övergiven. Hennes restaurang är tillfälligt stängd efter att det regnat in vatten i stationshuset, Farbod är mer uppslukad av sitt läkarhus än av Tessan samtidigt som dottern Marta helst av allt vill sitta i Smörkullas bibliotek tillsammans med godsägarinnan Charlotte.

Att Bror och Flatan flyttar in i stationshuset med hjärtesorg i bagaget skulle kanske ha kunnat mildra Tessans övergivenhetskänslor. Om det inte vore så att de hjärtekrossade tu mest ligger instängda på sitt rum och smider egna planer. Det är inte förrän Tessan hittar ett allt för välbekant namn i en restaurangguide som hon får något nytt att tänka på. En tanke som blir en handling som förändrar hennes liv i grunden.

Hjärtslaget i Rosengädda är den fjärde och sista delen om Tessan, Rosengädda och dess invånare. Det är en varm berättelse om vikten av att översätta franska visor, laga krossade hjärtan, söka sitt ursprung och om att äntligen hitta hem trots allt.

Emma Hamberg aktar sig för pekoral och sentimentalitet. Det här är människor som brottas med sina liv på riktigt, med alla motstridiga känslor i ständig beredskap. Visst kan vi tillåta dem ett lyckligt slut och en hejdundrande fest. Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärtslaget i Rosengädda
 2. +
 3. Vårjakt i Rosengädda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårjakt i Rosengädda av Emma Hamberg (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hjärtslaget i Rosengädda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Feelgood

  Älskar att följa dessa "omöjliga" människor nästan alltid finner lösningar på allt !
  Skulle gärna åka på en "Rundresa" i Rosengädda

 2. Avslut i Rosengädda.
  Rolf Barreby, 6 september 2018

  Ett logiskt slut på de fängslande böckerna om Tessans äventyr. Riktigt trevlig läsning från början till slut med en hel del överraskande vändningar på vägen.

 3. Mysig
  Birgitta Kullander, 19 augusti 2018

  Rent allmänt en trevlig, mysig bok när man tillfälligt tröttnar
  på kriminalromaner....
  Ibland är det skönt att bara koppla av ifrån allt våld.

 4. Gos-svärta

  Så gosig som ett sidentäcke med dunfjädrar, men ändå finns någon slags svärta där. Utanförskapet förenar och skapar istället en gemenskap. Så inspirerande och hoppingivande. <3

 5. Superb fortsättning på historien.
  Anna E, 26 juni 2018

  Lika underbar som de övriga böckerna i serien. Fantastiska karaktärer som man efter alla böckerna tycker att man känner. De har sina problem som alla andra, och man hoppas så att det ska bli bra igen.
  Man kommer snabbt in i bokens handling och det är svårt att lägga ifrån sig den, man bara måste få veta hur det ska sluta.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Emma Hamberg