Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
466
Utgivningsdatum
2018-04-17
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
261 g
ISBN
9789164205667
Patrioterna (pocket)

Patrioterna

(35 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2018-04-17
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Debutanten Pascal Engman lyckas väva ihop de tre historierna, boken är både spännande och skrämmande ... Engman ger en dystopisk bild av Sverige. De fiktiva händelserna kopplas samman med verkliga vilket ökar realismen. Alf Ehn, Skaraborgs Allehanda

Oron sprider sig på Stockholms nyhetsredaktioner efter mordet på en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen få ta emot hot fruktar nu för sina liv.

Den unga Madeleine Winther på Nyhetsbladet har dock siktet inställt på något helt annat. Hon vet precis hur hon ska ta sig framåt i karriären och nu är hon på väg att göra ett rejält scoop.

Carl Cederhielm har lovat dyrt och heligt att skydda landet mot fiender. Han och hans båda medsvurna har satt samman en lista med tio namn. De ska hämnas dem som inte själva kan hämnas.

I ett land långt bort längtar en man hem till Sverige. Invånarna i den lilla staden är rädda för honom, han som arbetar som livvakt åt den vapen- och narkotikasmugglande ryssen.

Snart kommer deras liv att vävas samman och Sverige vakna upp till en ny, skoningslös verklighet. För Carl Cederhielm är dock uppdraget långt ifrån slutfört. Det är dags att eliminera nästa person på listan.

Patrioterna är en högaktuell thriller och journalisten Pascal Engmans debutroman. Med sin roman förnyar han den samhällsengagerade spänningslitteraturen. Med stort patos, på samma sätt som Sjöwall & Wahlöö och Mankell, tar han oss in i den brutalare nutiden.

Det blir omåttligt spännande, för debutanten Pascal Engman är osedvanligt skicklig på att gradvis stegra berättelsens tempo. Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Patrioterna
 2. +
 3. Eldslandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Eldslandet av Pascal Engman (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Patrioterna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Produktplacering ¿ tyvärr!
  PER LINDAHL, 17 februari 2020

  Utan onödig produktplacering skulle boken, som i grunden har en bra och spännande historia, få ett högre betyg.

  Pascal Engman använder för det mesta ordet mobil men av någon oförklarlig anledning tycker han att det är viktigt att minst 8 ggr ska det specificeras att mobilen kommer från företaget Apple. Detta utan att det på något sätt påverkar handlingen men det måste väl vara reklampengar $$$$ från företaget Apple som lockar.

  Pust ¿. Är så trött på böcker med produktplaceringar!

 2. Tjatigt enkel våldsskildring
  Christer , 10 december 2019

  Helt oinspirerande tjatig våldsskildring. Persongalleriet torterar varandra på varierande platser med spanska namn. En sådan där bok som man inte orkar läsa till slutet utan titta på sista sidorna för att se vem som eventuellt överlever.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Pascal Engman