Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
466
Utgivningsdatum
2018-04-17
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
261 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205667
Patrioterna (pocket)

Patrioterna

(73 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-04-17
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Debutanten Pascal Engman lyckas väva ihop de tre historierna, boken är både spännande och skrämmande ... Engman ger en dystopisk bild av Sverige. De fiktiva händelserna kopplas samman med verkliga vilket ökar realismen. Alf Ehn, Skaraborgs Allehanda

Oron sprider sig på Stockholms nyhetsredaktioner efter mordet på en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen få ta emot hot fruktar nu för sina liv.

Den unga Madeleine Winther på Nyhetsbladet har dock siktet inställt på något helt annat. Hon vet precis hur hon ska ta sig framåt i karriären och nu är hon på väg att göra ett rejält scoop.

Carl Cederhielm har lovat dyrt och heligt att skydda landet mot fiender. Han och hans båda medsvurna har satt samman en lista med tio namn. De ska hämnas dem som inte själva kan hämnas.

I ett land långt bort längtar en man hem till Sverige. Invånarna i den lilla staden är rädda för honom, han som arbetar som livvakt åt den vapen- och narkotikasmugglande ryssen.

Snart kommer deras liv att vävas samman och Sverige vakna upp till en ny, skoningslös verklighet. För Carl Cederhielm är dock uppdraget långt ifrån slutfört. Det är dags att eliminera nästa person på listan.

Patrioterna är en högaktuell thriller och journalisten Pascal Engmans debutroman. Med sin roman förnyar han den samhällsengagerade spänningslitteraturen. Med stort patos, på samma sätt som Sjöwall & Wahlöö och Mankell, tar han oss in i den brutalare nutiden.

Det blir omåttligt spännande, för debutanten Pascal Engman är osedvanligt skicklig på att gradvis stegra berättelsens tempo. Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Patrioterna
 2. +
 3. Råttkungen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Råttkungen av Pascal Engman (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Patrioterna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kanon bok!
  Anne-Christin Skånberg (Askim), 2 september 2021

  Nu har jag läst samtliga 4 böcker av författaren.Spännande och mycket svårt att sluta att läsa.Ser fram emot hans nya bok som kommer här tidig höst.

 2. Tjatigt enkel våldsskildring
  Christer , 10 december 2019

  Helt oinspirerande tjatig våldsskildring. Persongalleriet torterar varandra på varierande platser med spanska namn. En sådan där bok som man inte orkar läsa till slutet utan titta på sista sidorna för att se vem som eventuellt överlever.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Pascal Engman