Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Esther Edh och Fabia Moretti (del 2)
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2020-05-06
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
216 x 146 x 30 mm
Vikt
638 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205940
De rättslösa (inbunden)

De rättslösa

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-05-06
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När några unga utländska säsongsarbetare försvinner på den italienska landsbygden startas en internationell utredningsgrupp med Ester Edh och Fabia Moretti i spetsen. Spåren leder till en enslig gård ägd av en välkänd maffialedare och den karismatiske polisen Corrado Sanna fattar det kontroversiella beslutet att skicka dit en undercoveragent.

Bakom en mur av tystnad uppdagas sakta en verksamhet präglad av grymhet och en farlig katt-och-råtta-lek börjar, med ett brottssyndikat som inte tycks ha något att förlora.

Samtidigt, på en ort inte långt därifrån, bor en mamma som varje natt skickar ut sin lille pojke på ett uppdrag som kommer att få ödesdigra konsekvenser.

I Stockholm dras Esther Edh in allt djupare i det laddade förhållandet med sin älskare. Men Johnny följer en ondskefull plan som snabbt utvecklar sig till ett hot, även för Esther.

De rättslösa är en berättelse om ett cyniskt spel där människor skoningslöst offras. Där en europeisk rättskipning ställs mot brottslingar som inte skyr några medel för att nå profit. Och om hur det är att stå helt utanför samhällets skydd och vara rättslös.

Romanen är den andra fristående delen i serien om Esther Edh och Fabia Moretti och deras kamp mot internationell brottslighet. Malin Thunberg Schunke är docent i straffrätt och har arbetat som åklagare. Hon är född i Skövde men bor i Hannover och på Sardinien med sin familj. Det här är hennes andra roman. Den första, Ett högre syfte belönades med Svenska deckarakademins debutantpris.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De rättslösa
 2. +
 3. Bara ett spel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bara ett spel av Malin Thunberg Schunke (inbunden).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av De rättslösa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En välskriven och mycket bra bok!
  En Bokresa, 1 oktober 2020

  En fantastisk välskriven, genomtänkt och välformulerad bok. En bok som alla bör läsa, helt i min smak där varje mening berör. Skrämmande att detta tillhör vår nutidshistoria och att det får fortgå.

 2. Välskriven, otäck och BRA
  @bettan_bokprataren (Örebro), 17 augusti 2020

  Ytterligare en otroligt bra och välskriven thriller. Precis som den första Ett högre syfte tar hon oss med på en hissnande färd. Här är det spänning från första till sista sidan.
  Den här historien är även en väckarklocka på vad som händer ute i samhället. Utnyttjade av arbetskraft men även hur människor skoningslöst offras för pengarnas skull. De olika parallellhandlingarna är intressanta fast på ett mycket skrämmande och på ett obehaglig sätt. Jag frågar mig saker detta i verkligheten. O... Läs hela recensionen

 3. Intressant och välskriven bok!
  ElinsBokhylla , 6 juli 2020

  Bokens handling är väldigt komplicerad, intressant och väldigt obehaglig på det sättet att dessa saker händer i verkligheten. Säkert oftare än vad man tror, i alla fall oftare än vad jag själv trodde innan jag läste denna bok. Jag uppskattar hur ärlig och rak Malin Thunberg Schunke har varit i sin återspegling av verkligheten i boken. För ska man skriva en bok där man tar upp ett så pass viktigt ämne som denna bok gör, då tycker jag att man ska vara så nära sanningen som man bara kan och det ... Läs hela recensionen

 4. Välskriven
  Bokhyllaniskuggan, 29 juni 2020

  ❥ Recension

  Alltså, Malin Thunberg Schunke får ju fullpott på det mesta i sitt författarskap - välskrivet, humoristiskt, miljöbeskrivningar, personporträtt, gedigen kunskap och research. Hon har även en fingertoppskänsla när det kommer till att beskriva samtida samhällsproblem och mänsklig utsatthet.

  Jag fastnade inte riktigt för den här berättelsen, jag rycktes inte med som i första boken, #etthögresyfte. Det är en bra bok men för mig räckte det inte hela vägen.

  Boken får 🍋🍋🍋 av 5.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Malin Thunberg Schunke

Bokvideo