Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Charlotta, Sophie och Johanna
Antal sidor
409
Utgivningsdatum
2018-08-27
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
206 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789164206077

Barnbruden

(31 röster)  |   Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-08-27
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"En lyckad blandning av siden och löss, allvar och underhållning. Jag sträckläser." Amelia

Det är juni 1774 och det kungliga linjeskeppet Sofia Albertina närmar sig Sveriges kust efter en orolig färd över Östersjön. Ombord finns Hedvig Elisabeth Charlotta, femton år gammal och den yngsta kungliga bruden i Sveriges historia. Där finns också den omsvärmade adelsfröken Sophie von Fersen, som tyst förbannar sin mor som tvingat med henne på resan. Hon vill inte passa upp på en trilskande tysk barnrumpa, i tankarna är hon på bal i prins Fredriks armar. I Stockholm förbereder Gustav III och hans hov ett ståtligt mottagande av den blivande prinsessan. Förväntningarna på henne är höga, hon ska gifta sig med kungens bror Karl och skänka landet den tronarvinge man så länge väntat på. Och långt under slottets vackra paradvåningar vaknar Pottungen den stumma flickan som tar hand om andras skit.

Barnbruden är romanen om de unga kvinnorna vid Gustav III:s hov. Det är en berättelse om vänskap, svek, maktlystnad och frihetstörst. Barnbruden är första delen i en planerad trilogi och Anna Laestadius Larsson debut som romanförfattare.

"Laestadius Larssons välskrivna historiska roman ger mersmak." Borås Tidning

"Fri fiktion utifrån ett historiskt stoff, men hennes metod att sätta kvinnors villkor i centrum sätter ljus även på verkligheten." Sydsvenskan

"Jag älskar den här romanen. Den är charmig och pockar hela tiden på vidare läsning." LitteraturMagazinet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnbruden
 2. +
 3. Räfvhonan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Räfvhonan av Anna Laestadius Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Barnbruden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Babblig och lite rörig men underhållande.
  Fabbe, 8 maj 2024

  Läste boken på rekomendation då jag inte hört talas om vare sig boken eller författaren innan. Temat och ämnet passade mig bra då historia är något som intresserar mig mycket. Jag måste säga att på det stora hela var det en bra bok. Den hade sina delar och partier som var intressanta. Dock passade inte kompositionen mig med de snabba bytet av fokus på berättarjaget. Det gjorde att det blev lite rörigt för mig och greppet tilltalade mig inte. Jag tycker också att att boken är lite grund i sina... Läs hela recensionen

 2. Charmig och lärorik
  Izabela Cleopatra Horn, 11 oktober 2021

  Barnbruden gör historielektionen rolig. Även om det är en bok där författaren har tagit sig stora friheter så ger den ändå en inblick i hur det var att leva i det svenska hovlivet under 1700 talet.
  Älskade denna bok och kommer läsa fortsättningen i de två kommande delarna .

 3. Spännande
  Engla Amica Kristina Björk (Eskilstuna), 5 augusti 2021

  Jättebra bok som är svår att lägga ner.
  Berättelsen känns trovärdigt och författaren skildrar 1700 tals livet på ett spännande och verklighets troget sätt, personerna känns levande och jag fock inte nog av första, han knappt lägga ned den innan jag började läsa uppföljaren.

 4. Fängslande
  Sofia, 11 november 2020

  Häftigt att få en "inblick" i livet på 1700-talet, känns genuint även om man förstår att det är en roman. Mycket som känns främmande, men en hel del går att relatera till. Intressant med kvinnoperspektivet, författaren har lyckats fånga karaktärernas personlighet på ett sätt som känns äkta.

 5. Intressant
  Bokdjungeln , 26 augusti 2019

  Gillar man drama och svensk historia ur ett kvinnligt perspektiv så tror jag absolut att denna bok kan falla en i smaken. Det kan i början kännas lite mycket med alla namn och kungligheter men tillslut släpper det och man hänger med på vem som är gift med vem, vem som är älskare till vem etc. Det är en spännande bok om kungligheternas problem, samt lösningar på problem. Men det jag nästan gillar mest med boken är de kapitel som handlar om Pottungen. Dom delarna blir man väldigt tagen av och m... Läs hela recensionen

 6. Jag älskar trilogin - och författarinnan!
  Marie, 30 september 2018

  Anna Laestadius Larsson hör tillsammans med Maria Gustavsdotter till mina verkliga favoritförfattare. Även Maria Gustavsdotter har skrivit många väldigt bra historiska romaner.

  Jag har lästa hela trilogin med Barnbruden + Pottungen + Räfvhonan och är på gång att läsa hela trilogin en andra gång. (Det är viktigt att läsa delarna i rätt ordning, tycker jag.)

  Anna Laestadius Larssons böcker är verkligen härligt beskrivande, uppslukande och mycket njutbara i sitt berättande och ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Anna Laestadius Larsson