Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2019-10-02
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
217 x 145 x 26 mm
Vikt
527 g
SAB
Occ.06z Sverigedemokraterna,Bv-c
ISBN
9789164206329
Sverigevänner : ett reportage om det svenska nätkriget (inbunden)

Sverigevänner : ett reportage om det svenska nätkriget

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2019-10-02
209

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Det är en i högsta grad angelägen bok som Jonathan Lundberg har skrivit och han har lyckats med konststycket att skriva både lättsmält och relevant om ett ämne som kan betraktas som ett stort stycke minfält. Ännu viktigare är hans oklanderliga journalistiska integritet ... Det är med andra ord en bok som är till god hjälp för den som vill förstå vad det är som egentligen händer." Barometern

"Sverigevänner lyfter fram internets betydelse bättre än något annat jag läst i ämnet ... oklanderlig, undersökande journalistik ..." Expressen

"Jag spår att Jonathan Lundberg snart är en av landets mest inflytelserika journalister. Läs hans bok "Sverigevänner" så förstår ni varför."
Patrik Lundberg, journalist och författare


På internet rasar ett krig. I en skyttegrav ligger Sverigedemokraterna. I den andra ligger mångkultur, feminism och hbtq-frågor. Och kriget går i en tydlig riktning.

För att förstå SD:s framgångar på internet måste man se nätkriget utifrån dess soldater. Då framträder ett kulturkrig mellan konservativa och liberaler, där internet bara är verktyget. Det är ett slag om svenskarnas uppmärksamhet, som sträcker sig långt bortom Facebook, Instagram och Youtube.

Och i mitten av kriget står Sverige.

Lyckas den konservativa rörelsen krossa bilden av Sverige som en liberal utopi, öppnar de dörren för en politisk högersväng som kommer få effekter långt framåt i tiden.

Sverigevänner är berättelsen om hur Sverigedemokraterna erövrade internet. Utifrån intervjuer med sverigedemokrater, forskare och journalister kartläggs det svenska nätkriget för första gången.

Jonathan Lundberg har varit verksam som journalist i sex år. Inför valet 2018 arbetade han som politikreporter hos Aftonbladet, med fokus på sociala medier.

 

 

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sverigevänner : ett reportage om det svenska nätkriget
 2. +
 3. Sverigevänner : ett reportage om det svenska nätkriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverigevänner : ett reportage om det svenska nä... av Jonathan Lundberg (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sverigevänner : ett reportage om det svenska nätkriget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Journalistik när den är som bäst
  Simon Wesley, 9 april 2020

  Jonathan Lundberg lyckas med det ovanliga - att skildra ett kontroversiellt ämne sakligt och utan egna pekpinnar. Båda sidorna av debatten om Sverigedemokraterna redogörs för med omsorg och noggrannhet. Läsaren får information och uppgifter för att själv kunna bedöma hur man ska förhålla sig till det politiska landskapet. Författaren lyckas framförallt beskriva kulturkriget mellan liberala och konservativa värderingar genom många perspektiv. Även om Sverige är i fokus ryms också det internati... Läs hela recensionen

 2. Återhållsam journalistik
  Jonny Bjerkman, 28 oktober 2019

  Lundberg lyckas beskriva en nätkultur som bibehålls av en minoritet av politiskt aktiva svenskar. Man kan inte undgå från vilket håll Lundberg beskriver sverigevännerna, men han håller stenhårt på den journalistiska etiken och blir aldrig slarvig eller visar någon form av känslosamhet. Han verkar mycket medvetet hålla sig så långt från sverigevännernas uttrycksform som möjligt. Heder åt denna journalist!

 3. Boken om det svenska nätkriget
  Leena Johansson, 27 oktober 2019

  En mycket spännande och intressant bok för alla som vistats i sociala medier de senaste åren. Det är mycket man känner igen sig i och känner till som aktiv twittrare och FB användare, men allt sätts snyggt in i sitt sammanhang i boken. Inte minst hur internetkriget utvecklats över åren. Och var vi befinner oss just nu. Boken är inte polariserande utan bör kunna läsas av alla med behållning

 4. Viktig läsning
  Hanna, 5 oktober 2019

  Otroligt spännande läsning om ett ämne jag inte visste så mycket om. Rik på detaljer, men samtidigt en bladvändare som var svår att slita sig ifrån. Jag tror detta är en av de viktigaste böckerna man kan läsa år 2019.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jonathan Lundberg

 • Från världskrig till nätkrig : hundra år som formade internet

  Jonathan Lundberg

  På 1920-talet beskrevs massmedierna som demokratins dödgrävare. Där spreds hat, lögner och propaganda snabbare än någonsin tidigare i historien. I detta hav av information skulle folk inte klara av att skilja sant från falskt, utan följa den som v...