Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2020-06-10
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
180 x 110 x 24 mm
Vikt
214 g
SAB
Hc
ISBN
9789164206855

Kistbyggarna

(8 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-06-10
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Morgan Larssons språk känns igen från radion, och det är en prosa som är både lättsam och flytande i en berättelse som kanske passat bra på vita duken med tanke på den filmiska berättarröst som han har. Oundvikligen blir det emotionellt när genren är feelgood och temat är döden. Och visst blir jag berörd... Kenneth Eriksson, Bohuslänningen

Samuel Miller höjde sitt champagneglas.

"Skål, kära kistbyggare! Välkomna till Lövensö."

Deltagarna såg sig omkring. Vad de än väntat sig så var det inte att mötas av en sådan grönskande idyll, och champagne.

"Att snickra sin egen kista kan verka som det deppigaste man kan ta sig för", fortsatte kursledaren. "Men det är faktiskt tvärtom. Hammarslagen kommer ohjälpligt att inspirera till att göra det man innerst vill innan det är försent." Han svepte i sig den skummande drycken. "Njut innan det tar slut, det är vad kistbyggande handlar om."

Vissa i gruppen tycker nog att han tar i lite väl mycket. I alla fall till en början. Men allteftersom kistorna tar form blir det allt svårare att hålla tillbaka sådant som pockar på inifrån. Hemligheter, dolda motiv och förnekad längtan, allt stiger mot ytan tills ingenting längre kan bli vad det en gång var.

Kistbyggarna är en varm och humoristisk roman om en grupp människor som när de påminns om döden tvingas fråga sig själva vad de egentligen lever för.

Morgan Larsson är journalist och programledare på Sveriges Radio. Han har tidigare skrivit två romaner.

"Med ett levande och underhållande språk låter Larsson kursens olika personer bli individer med karaktär och historia. På så sätt blir den utveckling som alla på ön genomgår rimlig och naturlig. Larsson beskriver väl den ensliga skärgårdsön och snickrar en levande fond till den utvecklingshistoria som Kistbyggarna är. Författaren har ett lättflytande språk och utnyttjar väl de möjligheter som det originella intriguppslaget ger. Sammantaget är det här underhållande och tänkvärd läsning." Veit G:son Berg, Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kistbyggarna
  2. +
  3. Död, rik och berömd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Död, rik och berömd av Morgan Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 301 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kistbyggarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Humoristiskt tänkvärd
    Lisbeth Boström (Timrå), 12 december 2020

    Jag underhölls verkligen av denna lättsamma men ändå tänkvärda roman. Den var stundtals väldigt sorglig och berörande och oväntade händelser. Kan verkligen rekommenderar den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Morgan Larsson