Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2021-06-08
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
30 x 170 x 110 mm
Vikt
225 g
SAB
Hc
ISBN
9789164207432

Hämnden är ljuv AB

(29 röster)  |   Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-06-08
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Victor Svensson har stora planer för Alderheims konsthandel, vägen till makt och inflytande går via konsthandlarens dotter Jenny - en försynt, ung kvinna som älskar expressionismen mer än något annat.

Den afrikanske medicinmannen Ole Mbatian har länge önskat sig en son. Till hans stora glädje dimper det ner en nästan fullvuxen sådan framför hans fötter bokstavligt talat och helt rimligt för den med tillräckligt stark gudstro.

Under en midsommarfest med grannarna föds en affärsidé i Hugo Hamlin hjärna. Det diskuteras över sill och nubbe: Vad gör du om någon trampar dig på tårna? Kanske ställer ut sina sopor där du inte skulle önska. Är näsvis. Repar din bil. Små och stora irritationer världen över går att omvandla till pengar. Företaget Hämnden är ljuv AB är strax ett faktum.

Jonas Jonassons femte roman rör sig ledigt över kontinenterna, ödet förvandlar de parallella berättelserna till en. En tunnklädd massaj och medicinman i centrala Stockholm i smällkalla vintern. Entreprenören som säljer hämnd på burk. Ett hämndlystet par. Och han som alla vill hämnas på. Allt kryddat med ett par målningar av oklart värde. Tusen dollar eller en miljon? Vem har målat dem? Vem äger dem? Och vad har påven med allt att göra?

Hämnden är ljuv AB är en kärleksförklaring till den fria konsten, och berättarglädje i världsklass. Med den firar Jonas Jonasson tio år som globalt fenomen: Fyra romaner, sexton miljoner sålda böcker i fyrtiosex länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hämnden är ljuv AB
 2. +
 3. Profeten och idioten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Profeten och idioten av Jonas Jonasson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Hämnden är ljuv AB. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dråplig och PK
  Höglandspinglan, 6 oktober 2023

  Tycker om drivet och dråpliga, ofta humoristiska vändningar i boken. Det är alltid en värme mellan personerna fast de kastas ihop från olika håll.
  Ville önska att författaren höll sig från politisk moralisering t.ex. på bekostnad av kända personer.

 2. Trevlig läsning
  Lars Jacobsson, 2 april 2023

  Jonas Jonasson har åter skrivit en riktigt trevlig och rolig bok, även om den inte riktigt kommer upp i klass med Analfabeten som kunde räkna och Hundraåringen.

 3. Ännu en pärla
  Maud, 3 mars 2022

  Alltid lika njutbart att ta del av Jonassons härliga språk och dråpliga historier! Jag hoppas på fler böcker från honom.

 4. Hämnden är ljuv
  Marie-Anne Taygan (Mijas), 22 september 2021

  Bara namnet Hämden är ljuv är bra och som vanligt lyser Jonas Jonasson med sina underhållande böcker med olika innehåll varje gång. Väntar nu på nästa bok som jag hoppas kommer snart. Jag har läst alla böckerna och de är lika roliga varje gång.

 5. Lika rolig och underfundig som dom andra böckerna
  stefan, 30 augusti 2021

  Jonas Jonasson är påläst och kunnig i samhällsorientering vilket skapar intressanta och roliga böcker. Det behandlas politiskt korrekta och inkorrekta ämnen så pass proffsigt att det bara blir roligt. Ofta när jag läste "Hämnden är ljuv AB" så skrattade jag så pass att min fru blev intresserad av vad jag läste så vid flera tillfällen fick jag återläsa för henne så vi fick skratta tillsammans. Jag kan varmt rekommendera denna bok om man vill skratta!!

 6. Humoristisk skröna
  Kari Kuusisto, 23 augusti 2021

  Fick lite Arto Paasilinna-vibbar, bra skriven med många tillfällen till skratt.
  Passande för dom som inte tar allt på allvar och kan ta till sig lite udda fantasier.

 7. Måste det alltid ingå ett mord?
  Ulrika (Umeå), 13 augusti 2021

  Fantastiskt rolig i sina formuleringar, men om man har läst andra Jonas Jonasson så kan man bli lite less på att han alltid måste ha ihjäl någon. Det blir inte nödvändigtvis bättre för det. Snarare tvärt om.

 8. Hur knäppt som helst
  Anna , 23 juli 2021

  Hans sätt att skriva är helt otroligt, hur han får ihop det. Tar ett tag innan man kommer in i storyn men sen är det lika roligt, snurrigt och knäppt som det brukar vara. Skrattade högt!

Visa alla 8 recensioner