Drömmar till salu (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Drömmar till salu (del 1)
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2022-05-25
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
458 g
SAB
Hc
ISBN
9789164207906
Drömmar till salu (inbunden)

Drömmar till salu

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-25
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Författaren släpper mästerligt precis så mycket information i varje parallellberättelse att läsaren hålls trollbunden. Vi får fundera och gråta, längta efter loppisfynd och målarpenslar, i denna ytterst välskrivna debutroman. Westers förmåga att målande och äkta beskriva djupet i sann vänskap som varken tid eller rum kan rubba, är livgivande. Helhetsbetyg: 5, BTJ

Sörmländska loppisdrömmar i charmig feelgood.

Vad gör man om man ärver ett hus i en sörmländsk byhåla? Renoverar och säljer med vinst, förstås. Så tänker åtminstone Anni när hon plötsligt blir ägare till sin farmor Esters gamla hus i Stjärnhov. Anni räknar ut att om hon tillbringar sommaren med att måla och fixa, så kan hon sälja till hösten och äntligen köpa en lägenhet i stan.

Huset är dessutom fullt av fina femtiotalsmöbler och bygden är full av loppisar, så Anni startar Instagramkontot Drömmar till salu, där hon säljer retromöbler och visar upp sitt underbara liv på landet. Men är det så underbart? Snarare ganska ensamt, trots att mer än en kille dyker upp i trädgården.

Sextiofem år tidigare flyttar Ester till samma hus, sjutton år gammal och gravid. Vad hände egentligen från uppväxten på gården utanför Stjärnhov och lärarinnestudierna i Stockholm, till att hon blev på det viset? Vem är det som är far till barnet, och varför vägrar Ester att yppa det för en endaste själ?

Drömmar till salu är en roman om kärlek till ett hus, till gamla ting, till den man alltid har älskat och aldrig kommer att glömma. Det är en berättelse om två unga kvinnor i två tider som söker sin väg i livet, och kommer till samma plats. Hem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drömmar till salu
 2. +
 3. Bröllop till salu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bröllop till salu av Ada Wester (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Drömmar till salu. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar feelgood
  veronicas_bok_bak_liv, 21 augusti 2022

  Anni ärver sin farmors gamla hus som är fyllt med fina gamla möbler och ting, men har ett stort behov av renovering. Hennes första tanke är att renovera och sälja huset med vinst. Att renovera är både mycket jobb och kostar pengar så hon skapar ett instagram konto för att sälja en del av alla retromöbler och när den snygga grannen erbjuder hjälp tackar hon ja.
  65 år tidigare flyttar Ester in i samma hus, 17 år gammal, ensam och gravid. Med sig har hon bara några få tillhörigheter och en ... Läs hela recensionen

 2. Fin feelgoodroman
  Tessansboktips, 2 augusti 2022

  Drömmar till salu av debuterande Ada Wester har en handling i två tidsplan, dels en historia i nutid, dels en från 1945 och framåt och det gillar jag. Den handlar om familjerelationer, kärlek, loppisar och ett gammalt hus som rymmer hemligheter som bara väntar på att avslöjas. En fin feelgoodroman där historierna knyts ihop på ett bra sätt, den rekommenderas varmt. Jag hoppas att Ada Wester fortsätter att skriva böcker för den här ger mersmak.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ada Wester

 • Bröllop till salu

  Ada Wester

  "trollbindande berättelse om invånarna i byn Stjärnhov i Sörmland ... Drömmar kommer till liv och hoppets stjärna lyser klar." BTJ Helhetsbetyg: 4. Mer till salu på sörmländska landsbygden I den lilla orten Stjärnhov finns en butik med b...