Bokhandlaren i Kabul
Fler böcker inom
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2003-04-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
MånPocket
Översättare
Jan Stolpe
Originalspråk
Norska
Originaltitel
Bokhandleren i Kabul - et familiedrama
Medarbetare
Petterson, Johan (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Koal.6,Ohja-oal
ISBN
9789170010422
Bokhandlaren i Kabul

Bokhandlaren i Kabul

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Svenska, 2003-04-01

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Våren efter talibanernas fall i Afghanistan tillbringade den norska journalisten Åsne Seierstad hos familjen Khan i Kabul.

Jag togs emot med öppna armar och trivdes bra i de afghanska klänningar som jag snart fick låna. Mina dagar var som familjens dagar, jag vaknade i gryningen av barnens skrik och männens befallningar. Sedan köade jag till badrummet, eller smög in när alla var klara. Resten av dagen var jag antingen hemma med kvinnorna, besökte släktingar och gick i basaren eller var med Sultan och sönerna i bokhandeln, på stan eller på resor. På kvällen åt jag middag tillsammans med familjen och drack grönt te tills det var dags att lägga sig.

Bokhandlaren i Kabul är Åsne Seierstads skildring av en familj som söker sin plats i det nya Afghanistan, i kampen mellan det moderna och det traditionella. Det är berättelsen om ett land där dammet från ruinerna ligger tjockt, men också om en gryende vår och om ett folks försök att befria sig från en historia fylld av krig och förtryck ? i hopp om ett bättre liv.

Hennes berättelse om nuets sargade posttalibanska Afghanistan är stark och gripande, fylld av konkreta iakttagelser, skriven på en rak, effektiv prosa. Sydsvenska Dagbladet

Bokhandlaren i Kabul är en grym och upprörande berättelse... Som rapport från Afghanistans hårt styrda sängkammare är denna bok hur som helst storartad. GT

...ett vidöppet fönster mot det förtryck under vilket afghanska kvinnor levt och alltjämt lever. Svenska Dagbladet

Åsne Seierstad har lyckats skriva en utomordentligt bra bok. Östgöta Correspondenten

Åsne Seierstad, född 1970, är en av Norges mest framstående journalister, som rapporterat från bl.a. Ryssland, Kina, Balkan och Afghanistan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bokhandlaren i Kabul. Sätt ditt betyg »
  1. Skenet bedrar
    JennMer, 19 oktober 2012

    Man får intrycket att denna bok ska vara i det närmaste superb, men jag blev rent ut sagt väldigt besviken. Den är svår att få grepp om, den bygger på en samling skilda berättelser om olika personer ur familjen och ger inget flyt i läsandet. Det är dessutom för många personer i boken, och det är faktiskt svårt att hålla reda på alla.
    Jag hade hellre sett en mer sammanhängande berättelse, författaren hade kunnat begränsa sitt synsätt och valt att följa enstaka personers öden och äventyr li... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Åsne Seierstad