Patient 67 (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
406
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Månpocket
Översättare
Ulf Gyllenhak
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
175 x 110 x 25 mm
Vikt
232 g
SAB
Hce,Heq.01=c
ISBN
9789170011832
Patient 67 (pocket)

Patient 67

(12 röster)  |  Läs 12 recensioner
Pocket Svenska, 2004-08-01

Slutsåld

" en svart, lysande roman; skräckinjagande, paranoid och intelligent." Aftonbladet

Shutter Island. En ö med ett hårdbevakat sjukhus för mentalsjuka brottslingar. Nu har en av dem lyckats fly därifrån och kriminalaren Teddy Daniels kallas dit för att ta hand om fallet. Men vad är det egentligen som pågår bakom sjukhusets murar? Hur kan någon överhuvudtaget avvika från denna strängt isolerade ö? Och vem är den patient 67 som rymlingen nämnt i ett kodat, kvarlämnat meddelande? Ju mer Teddy Daniels försöker kartlägga de mysterier som omger Shutter Island, desto diffusare blir bilden och desto mer börjar han tvivla på sina egna sinnen...

Efter succén med Rött regn är en av USA: s hetaste spänningsförfattare tillbaka - med en mardrömslik och labyrintartad skildring från helvetets förgårdar.

"Urstark spänning med sorg och svärta." Norrbottens Kuriren

" den i särklass bästa och mest originella thrillerförfattaren av idag."Jury

" en djupbottnad roman med stilsäkra förvecklingar, ett väl hållet tempo och ett slut som är gastkramande ? och omtumlande." GT
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Patient 67. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och skruvad
  thoora, 18 oktober 2008

  Detta är en konspirationstät bok som är välskriven och driven. Jag uppskattade vändningarna mycket och tycker om författarens sätt att vrida och vända på vad som är verkligt. Dock uppskattar jag inte alls att bli hängande i slutet utan att faktiskt veta, och just det förstörde en stor del av läsupplevelsen för mig. Många säger att de läst om boken direkt igen, men jag blev snarare lite purken och stoppade undan den. Trots detta får den en fyra i betyg av mig - och det säger väl en hel del.

 2. Välskrivet!
  Dan Martin, 15 november 2007

  En av de mest spännande böcker jag läst. När jag läst slutet, var jag tvungen att läsa om början igen.

 3. Ett förvånansvärt bra slut!
  Christoffer, 24 augusti 2007

  Hela denna bok är helt fantastisk. När slutet är kommet blir man så förvånad. Jag tycker detta är Lehanes bästa bok. LÄS DEN!

 4. Spännande
  Elin, 27 augusti 2006

  En mycket spännande bok med oväntat slut.
  Men det är också upp till en själv hur man bestämmer att det slutar... :-)

 5. Grymt bra!
  Lehane, 25 januari 2006

  Helt underbar bok som naglar sig fast och gör en överraskad ända in i slutet!

 6. Intelligent
  Tess, 21 augusti 2005

  En intelligent thriller som är svår att lägga i från sig. Tror aldrig jag har läst ut en bok så snabbt! Handligen är spännande och oförutsägbar precis som en bra thriller ska vara.

 7. Superbra
  Läslus, 17 juni 2005

  En av de bästa böckerna jag läst!! Jag läser ca 1 bok i veckan, men med fler sådana här böcker blir det lätt 1 bok om dagen!! Boken är spännande, med twist......

 8. Fantastiskt!!
  alias, 23 februari 2005

  Kunde inte lägga den ifrån mej,, läste ut den på en dag! Oerhört bra bok! Lite komplicerad kanske men det fixar man ;) Läs den IDAG!

 9. Patient 67
  ca, 19 januari 2005

  En helt enkelt otroligt bra thriller. Jag var helt förvirrad när jag hade läst den första gången. Totalt oförutsägbar och mycket överraskande. Det går absolut inte att säga hur fortsättningen utvecklas. Går att läsa flera ggr och den ger nya infallsvinklar och nya överraskningar. Fler sådana thrillers skulle jag tacksamt ta emot.

 10. Hemskt bok
  Lena, 5 januari 2005

  Jag har läst många deckare och thrillers. Den här var den sämsta som jag har läst så köp inte den. Föfattaren andra böcker är jättebra därför blev jag så besviken på denna bok.

 11. Går inte att sluta läsa....
  pli, 9 december 2004

  En berättelse över det vanliga. Mycket spännande thriller med in intressant vändning.

 12. Deckare med lysande insikter
  Asab32, 16 oktober 2004

  En deckare utöver det vanliga! "Patient 67" får en att ifrågasätta hela den egna verkligheten och den förut så välmenande intuitionen. Begreppet alternativa verkligheter är högst levande i denna spännande och välskrivna bok. Den plötsliga vändningen i bokens mitt gör att man tappar alla koncepter, streckläser boken till dess abrupta slut och vill läsa om den på en gång.

  Alldeles oavsett om man gillar deckare eller inte så borde man läsa denna fantasieggande bok, den förmedelar ett d... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Dennis Lehane

Recensioner i media

Är du det minsta sugen på spänning, är det här en bok du inte får missa! Själv satt jag bara och tittade tomt framför mig när boken var slut, och försökte ta in vad jag hade läst. Så gripande, omtumlande och intelligent var berättelsen om kriminalaren Teddy Daniels och hans besök på den vindpinade ön Shutter Island.

Till kriminalvårdsanstalten på ön kommer de allra värsta fallen, de som mördat, styckat, misshandlat och våldtagit. De som är utom all räddning, som behöver tvångsvårdas och isoleras från omvärlden. Från denna ö kan ingen rymma. Men så sker det otänkbara. En kvinna lyckas ta sig ur sin låsta cell, förbi vakten och ut på ön, för att försvinna spårlöst. Teddy Daniels och hans kollega Chuck kallas till ön för att utreda ärendet. Chefer, vårdare och patienter - alla är de märkligt återhållsamma med information. Snart föds misstanken att allt inte står rätt till vid anstalten. Varför får kriminalarna inte tillträde till C-paviljongen? Vad är det för sjuka experiment som pågår där?

Dennis Lehane vänder och vrider på perspektiven; precis när man tror att man förstått allt, så ställs hela historien på ända. Det är heller ingen konventionell deckare, snarare ett slags gotisk skräckhistoria som lånat drag från kriminalromanen. Redan tidigare har Lehane visat sin förmåga att tänja på gränserna för genren, t ex med förra boken "Rött regn" (nu en film i regi av Clint Eastwood med titeln "Mystic River"). Mer vill jag inte avslöja. Sätt bara igång och läs "Patient 67". Du lär inte ångra dig.