En gåtfull vänskap (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2011-09-09
Förlag
Månpocket
Översättare
Vibeke Emond
Originaltitel
Hakase no Aishita Suushiki
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Hce,895.634
ISBN
9789170018978
En gåtfull vänskap (pocket)

En gåtfull vänskap

(22 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-09-09

Slutsåld

En ung kvinna börjar arbeta som hemhjälp åt en matematikprofessor, som råkat ut för en bilolycka och drabbats av en hjärnskada. För honom stannade tiden 1975 och nu klarar han bara av att minnas saker 80 minuter åt gången. Varje morgon måste hon på nytt tala om för honom vem hon är. Men allteftersom dagarna går växer en varm och egenartad vänskap fram mellan de båda - och mellan professorn och kvinnans tioårige son. Matematiken blir snart deras gemensamma språk, steg för steg avtäcker professorn dess mysterier för dem. Han får dem att upptäcka en ny, tidigare okänd värld och vad det innebär att fullt ut leva i nuet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av En gåtfull vänskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bokens tema är vänlighet, generositet och omtanke....
  Lisa Rolf, 6 september 2013

  Bokens tema är vänlighet, generositet och omtanke. Skildringen av karaktärernas relation är fin och rar på alla sätt och vis. Saknar dock litterär kvalitet för språket är ointressant och jag läser ut boken i ett nafs.

 2. Länge sedan jag läste den - men ack vilken...
  Gunvor Bergström, 29 maj 2013

  Länge sedan jag läste den - men ack vilken läsupplevelse det var! Så mycket vänskap, tolerans och kärlek! Tror inte samma händelse skulle kunna passa in i svensk miljö! Tyvärr!

 3. Intressant inblick i det japanska samhället. Önskar...
  Margaretha Göstring, 17 april 2013

  Intressant inblick i det japanska samhället. Önskar att jag kunde mera matematik - hade det gjort boken ännu bättre i mina ögon? Bitvis ologiskt innehåll, men fascinerande.

 4. Rörande och underhållande om matematik
  Hanna Nygren, 28 mars 2012

  Detta är en bok som man sträckläser! Med ett träffsäkert och vackert språk berättar Ogawa om en hushållerska och hennes son som utvecklar en vänskap med en gammal matematikprofessor som de kallar för doktorn. Efter en bilolycka 1975 har doktorn drabbats av en besvärlig hjärnskada. Han kan utan problem kan räkna upp hundratals primtal eller göra komplicerade uträkningar på några sekunder men hans minne fungerar bara 80 minuter i taget. Hans kostym är täckt av små minneslappar för att han ska m... Läs hela recensionen

 5. En lite annorlunda bok
  Per W, 2 december 2011

  Har inte läst boken men den gick som radioteater i P1 och då hörde jag den. En annorlunda berättelse som är svår att släppa, väntade hela tiden efter nästa del. Har även märkt att jag gillar japanska författare, en annan typ av historier och berättande än vi är vana vid här i Europa.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Yoko Ogawa