Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
800-talets England (del 1)
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2007-06-01
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
The last kingdom
Medarbetare
Sanfridsson, Lena (red.)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789170281433
Det sista kungadömet (pocket)

Det sista kungadömet

(33 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2007-06-01
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 21 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Northumbria år 866. Uhtred är bara nio år när han möter danerna för första gången, och redan samma dag är hans barndom för evigt över.

I slaget om York mellan engelsmän och daner tas Uhtred till fånga av jarl Ragnar och blir dennes fosterson. Han möter en brutal men hjärtlig värld, och inser att danernas sätt att leva och tänka passar honom. Danerna erövrar rike efter rike från engelsmännen; ingenting tycks kunna stoppa dem. Under tiden växer Uhtred upp till en duglig krigare som är lojal mot Ragnar och danerna, men han drömmer om att återvända till Northumbria och återta det arv som hans farbror stulit från honom.

Maktkamp uppstår i det danska lägret och ett fruktansvärt förräderi gör det omöjligt för Uhtred att stanna kvar hos danerna. Han byter sida och beger sig till engelsmännen. Hans nye herre är Alfred, kung över Wessex och den ende som fortfarande står emot danernas erövring. Uhtred har svårt för Alfreds religiositet, men motvilligt imponeras han av dennes kunskap och list. Med Alfred som ledare har engelsmännen kanske en möjlighet att besegra danerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det sista kungadömet
 2. +
 3. Den vite ryttaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den vite ryttaren av Bernard Cornwell (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det sista kungadömet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. YES!
  Nina, 18 augusti 2011

  Jag är en stor fantast vad gäller historiska romaner och har läst både Conn Igguldens "Kejsaren" och Valerio Massimo Manfredis "Alexander den store" och trodde inte jag skulle stöta på lika fängslande böcker igen - men så fel jag hade! Nu inväntar jag femte delen i serien om "800-talets England" och den kan inte komma fort nog!

  Bernard Cornwell har verkligen lyckats fånga grymheten hos Nordens krigsherrar, likaså gällande saxarna, de skönskrivs inte! Man får sig en rejäl skopa av hu... Läs hela recensionen

 2. Spännande!
  /Susann, 30 maj 2009

  Jag gillar verkligen historiska romaner, och "Det sista kungadömet" gjorde mig inte besviken. En spännande historia, mycket nordiskt raseri och asatro blandat med gudfruktiga anglosaxer som inte gillar att slåss. Jag köpte del två "Den vite ryttaren" direkt när jag läst första boken klart. Det har utkommit en tredje del också men den verkar inte vara översatt till svenska än. När den blir det köper jag!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bernard Cornwell

Recensioner i media

"Bernard Cornwell skriver de mest underhållande och populära historiska romanerna i vår tid."
Daily Mail

"Kanske den bästa nutida historiske författaren."
Washington Post

"Cornwells lyckade mix av historiska fakta och underhållande action får det vanligtvis så dystert beskrivna 800-talet att verka enormt häftigt."
Kirkus Review