Dålig karma (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2013-12-04
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Medarbetare
Zygart, Stanislas (form)
Dimensioner
180 x 115 x 10 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789170283765

Dålig karma

(39 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-12-04

Slutsåld

När Kim Lange, glamorös tv-stjärna med stort ego, tilldelas Stora Journalistpriset borde hon glädjas åt att ha nått toppen på sin yrkeskarriär. Istället träffas hon i huvudet av ett brinnande tvättställ från en rysk rymdstation och vaknar till liv i form av en myra, med sex ben och en stor bakdel. Kim förstår att detta är priset hon får betala för att ha samlat ihop för mycket dålig karma i sitt liv. Men hon har faktiskt inte någon lust att plocka kaksmulor eller bli kommenderad av den tyranniska ledaren för arbetsmyrorna, och hon kan inte heller tillåta att hennes man tröstar sig med en annan eller att hennes dotter gråter sig till sömns varje kväll. Det finns bara en lösning: hon måste börja samla god karma. På sin väg upp och ned på reinkarnationsstegen möter Kim många utmaningar och frestelser, och hon inser att det inte är en slump om man återföds som tarmbakterie, hamster eller hund. Kim är fast besluten att återförenas med sin familj och fyller duktigt på sitt karmakonto. Men saker och ting går inte alltid som hon
planerar . Dålig karma har tagit Europa med storm. I hemlandet Tyskland har boken sålt i mer än 1,5 miljoner exemplar och i Italien,
Frankrike och Spanien har den blivit en bestseller
Dålig karma kan bli en av årets snackisar. Biblioteksbladet
Det här är den galnaste och roligaste boken jag läst på länge. LitteraturMagazinet
en rolig feelgood roman. Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Dålig karma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bok om hur det kan bli
  Bokvurmaren, 28 april 2017

  Skriven med glimten i ögat och mycket humor men också med en allvarlig underton.
  En dam som är ganska bortskämd på flera sätt lämnar jordelivet lite hastigt och går vidare på sätt som hon förtjänat eller.........

  Författaren har startat en stiftelse med hjälp av de pengar han tjänat på boken - fantastisk idé:
  http://www.davidsafier.de/gutes-karma-stiftung.html

 2. missa inte
  -, 2 juli 2014

  Missa inte att läsa denna bok. Intelligent, annorlunda, ställer nya frågor och man får oväntade svar. Lättläst och underhållande dessutom. Ovanlig kombination.

 3. Lättläst och smårolig
  Helen L, 21 maj 2014

  En bok för den som vill ha lite lättsmält och rolig läsning. Ingen större litterär utmaning, men den är ändå lite tänkvärd. Det annorlunda temat skapar en extra twist.

 4. (y)
  Malin, 29 april 2014

  Toppen bok!
  Jag rekommenderar denna boken! Perfekt för enkel läsning, den är rolig, givande och handlingen är enligt mig lite udda fast på ett väldigt bra sätt. Bra budskap

 5. Dålig karma
  Akson, 11 april 2014

  Mycket lättläst och underhållande om än inte på så hög litterär nivå. Vi läste den i en bokcirkel och fick många olika infallsvinklar, så i alla fall en god utgångspunkt för att diskutera olika viktiga ämnen som meningen med livet, kroppsideal, vad är karma m.m. Kul med de olika återfödelserna tyckte jag och en liten tår föll i slutet.

 6. Lätt lätt lätt och söt
  Johis, 25 mars 2014

  Upplägget fyndigt, utförandet hyfsat i termer av hastighet men nivån är barnslig och lösningarna känns alla som åsnebryggor och bortom all sannolikhet. Men. Jag läste den. Det betyder visst underhållsvärde.

 7. En lättläst rolig bok med ett ovanligt tema!
  Berith Ekberg Olsson, 3 mars 2014

  En lättläst rolig bok med ett ovanligt tema. Tappar dock tempot en bit in i boken.Berättelsen skulle behöva stramas till och kortas ned för att bli en fullträff.

  Beskis

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av David Safier