Fortet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
492
Utgivningsdatum
2014-09-15
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
The Fort
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
310 g
SAB
Hce
ISBN
9789170284090
Fortet (pocket)

Fortet

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2014-09-15
55
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sommaren 1779 då striderna i det amerikanska frihetskriget drar sig längre söderut, hissar en brittisk styrka, bestående av knappt tusen skotska infanterister, med hjälp av tre krigsfartyg segel mot New Englands dimhöljda kust.
Skottarna upprättar en förläggning och fartygshamn vid Penobscot Bay, öster om Massachusetts, där de slår tillbaka mot motståndarnas fartyg och skjuter på de amerikanska revolutionärerna. Amerikanerna svarar med att skicka ett fyrtiotal skepp med omkring tusen infanterister för att fånga, döda eller tillintetgöra den utländska invasionsstyrkan.

Men brist på kunskap och obeslutsamhet leder till omfattande förluster med ödesdigra följder för två män på varsin sida av konflikten: John Moore, en oerfaren ung skotsk löjtnant i början av en strålande militär karriär och Paul Revere, silversmed och patriot från Boston, vars feghet ska komma att stå honom dyrt

«Välskrivet och spännande.» - Uppsala Nya Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fortet
 2. +
 3. 1356

De som köpt den här boken har ofta också köpt 1356 av Bernard Cornwell (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fortet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Beslutsångest
  Pär Lund, 25 februari 2015

  En synnerligen intressant skildring av den näst största katastrof som drabbat den amerikanska flottan någonsin. Ett persongalleri lika varierande som i Aarto Paasilinnas fiktiva berättelser. Beskrivning på symtomen hos ett antal intressanta personlighetsstörningar samt neuropsykiatriska tillstånd. Kaos, blod, ära och heta känslor. Galenskap, hat och stelbenthet. Narcissism, megalomani och självutplåning. Vanliga människor hamnar i kläm, när de "högre" människornas vilja till varje pris skall ... Läs hela recensionen

 2. Hmmmm...
  mattias heyman, 13 februari 2015

  Inte vad jag väntade mig. Stolpig, upprepande och långtråkig är min trista åsikt, dock var boken full med fakta. Har annars gillat hans böcker.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Fortet