Drömmarnas bok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2019-08-22
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Das traumbuch
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
492 g
SAB
Hce
ISBN
9789170285370
Drömmarnas bok (inbunden)

Drömmarnas bok

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-08-22
209
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Så otroligt vackert skriven. Den är väldigt trösterik också, den här boken. - P4 Skaraborg

En stark berättelse om längtan, nostalgi och saknaden efter de tillfällen man aldrig tog tillvara - Kirkus Reviews

Henri Skinner, hårdhudad före detta krigskorrespondent, är på väg att för första gången träffa sin trettonårige son Sam. Men Henri dyker aldrig upp. På väg till mötet blir han påkörd av en bil och hamnar i koma.

På sjukhuset vakar Sam vid sin fars säng. Han får sällskap av Eddie, Henris ex-flickvän, som till sin förvåning står angiven som hans SOS-kontakt och fullmaktstagare i vårdärenden. Och så Madelyn, tolvårig dansös och enda överlevande efter en olycka där hela hennes familj utplånades och lämnade henne i koma.

I sin säng flyter Henri i sin barndoms båt, långt borta i drömmarnas värld, och återupplever minnen, påminns om hemligheter, fullständigt omedveten om de draman som försiggår vid hans sängkant.

En hjärtskärande och rörande berättelse om kärlekens betydelse: den första förälskelsens spröda anslag, bandet mellan far och son, vänskap och familj, liv och död och att försonas med sitt förflutna för att kunna gå vidare.

Nina George fick sitt stora genombrott med romanen Den lilla bokhandeln i Paris som sålt närmare 60 000 exemplar i Sverige.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drömmarnas bok
 2. +
 3. Två hjärtans karameller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson (inbunden).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Drömmarnas bok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En annorlunda bok med ett vackert språk
  veronicas_bok_bak_liv, 14 februari 2020

  För mig var Nina George en ny bekantskap, givetsvis hade jag hört talats om henne och tidigare böcker framförallt om "Den lilla bokhandeln i Paris". Jag gillade bokens upplägg med att personens namn var rubrik för kapitlena och att de var korta, jag älskar korta kapitel då jag inte gillar att lägga ifrån mig boken mitt i ett kapitel. Boken har ett väldigt vackert och målande språk och en gripande berättelse med kärlek, relationer mellan vänner och familj, men också med sorg och svärta - en be... Läs hela recensionen

 2. Trevlig bok som väcker tankar
  Villivonkansbooks, 26 januari 2020

  Nina George är en författare som jag hört mycket positivt om, men inte haft tillfälle att läsa förrän nu. Drömmarnas bok är en bok som väcker mycket tankar. Tankar om vad som är viktigt i livet och vad jag vill lägga min tid på.
  Bokens huvudperson Henri hamnar i koma, efter att ha räddat en liten tjej från att drunkna. Egentligen var Henri på väg för att träffa sin trettonårige son Sam, som han inte träffat tidigare. De skulle nu äntligen återuppta kontakten men istället för det får Sam ... Läs hela recensionen

 3. Gripande och annorlunda
  @bettan_bokprataren (Örebro), 10 november 2019

  Drömmarnas bok är väldigt annorlunda bok det är en mycket stark och gripande berättelse med mycket kärlek och värme men den innehåller en hel del svärta. Den får mig att stanna upp och inse att livet inte är för evigt och i vilken sekund som helst kan allt förändras.
  Först hade jag svårt att hänga med i Henris koma drömmar och hans olika tankebanor men ju mer jag läste desto lättare blev det.
  Mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/11/drommarnas-bok-nina-george.html

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nina George