Sarahs nyckel (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Pål Toler
Originaltitel
Sarah's key
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
219 g
SAB
Hce
ISBN
9789170285684
Sarahs nyckel (pocket)

Sarahs nyckel

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-05-13
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sarahs nyckel Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Paris 1942. Sarah, en 10-årig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer Vel d Hiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation växer.

Paris 2002. inför 60-årsdagen av Vel d Hiv, ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystade familjehistoria. Julia känner sig manad att skriva om flickans öde, och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrågasätta sitt eget liv. Sarahs nyckel lyfter fram de tabun och den tystnad som omger en skamfläckad händelse i Frankrikes historia, samtidigt som den skildrar en modern kvinnas liv i dagens Frankrike och USA.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sarahs nyckel
 2. +
 3. Regnvakt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Regnvakt av Tatiana De Rosnay (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sarahs nyckel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hjärtskärande
  Jenny, 14 november 2023

  Vilken otroligt berörande bok. Skär i hjärtat direkt från start. Tårar kommer och jag behöver ta pauser mellan varven. Det fasansfulla som hände människor inom judendomen under andra världskriget slår mig med full kraft om och om igen. Den där ondskan, rent och skärt hat som jag aldrig någonsin kommer att kunna förstå mig på.

  Historien utspelar sig i huvudsak i Paris och är i början uppdelad så varannat kapitel är från nutid år 2002 och varannat kapitel är från dåtid under andra värl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tatiana De Rosnay