Tyst hav - Jakten på den sista matfisken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2008-09-24
Upplaga
1
Förlag
Ordfront förlag
Dimensioner
180 x 114 x 18 mm
Vikt
140 g
ISBN
9789170373909

Tyst hav - Jakten på den sista matfisken

(10 röster)  |   Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2008-09-24
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det fanns en tid då kokt torsk var vardagsmat och kött var lyx. Idag är fisk exklusivt och torsken allt ovanligare i näten. Det största hotet mot fisken är inte längre miljögifter utan utfiskningen: trålfisket och de enorma fartyg som tömmer fiskevattnen, olagligt eller helt lagligt. Det står illa till med fiskebestånden både i svenska hav och i världshaven - frågan är bara hur illa.
Alltfler forskare är överens om att ska man agera måste det ske nu. Det är hög tid - kanske redan för sent. Men mot forskare och miljöaktivister verkar starka krafter: fiskerinäringens lobbygrupper, EU:s bidragssystem, statliga subventioner för storskaligt fiske.

Isabella Lövin började granska EU:s och Sveriges fiskepolitik, men upptäckte snart att hon inte kunde stanna där. Vad händer till exempel med de fiskare på Kap Verde-öarna vars fångster går till EU-fiskare som åker söderut när de europeiska vattnen är utfiskade?

Tyst hav är en skakande, viktig och brådskande redogörelse för det som håller på att hända alldeles under näsan på oss - en ny Tyst vår.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tyst hav - Jakten på den sista matfisken
 2. +
 3. Oceankänslan : om behovet av en ny berättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oceankänslan : om behovet av en ny berättelse av Isabella Lövin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Tyst hav - Jakten på den sista matfisken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Miljö
  Tord Turesson, 18 juli 2019

  Fortfarande aktuell och värd att läsa. Visseligen är det en lång redovisning av olika personers utspel och åsikter. Man får ta all med en nypa salt.

 2. Bättre än en deckare!
  Sofia P, 2 november 2016

  Håller med föregående kommentarer: Otroligt bra bok för att vara en faktabok! Nästan mer spännande än den allra bästa deckaren och man lär sig otroligt mycket på köpet! Boken gjorde verkligen att jag fick upp ögonen för hur illa det är med haven och fiskarna, men även för vilken otroligt kompetent person Lövin är!

 3. Den bästa!
  Erik, 5 januari 2009

  Det här var den bästa och mest fascinerande bok jag läst på länge, och då läser jag ändå mycket. Jag sträckläste boken, kunde inte lägga den ifrån mig, så bra är den!
  Efteråt var jag väldigt, väldigt omskakad...

 4. Suverän bok!
  Helena, 14 december 2008

  Den bästa bok jag läst på mycket länge. Lövin är en miljöjournalist som skriver om tillståndet i havet och Sveriges och EU:s fiskepolitik. Och hon lyckas göra det hela fängslande och engagerande. Skrämmande och viktig bok. Har inte läst en bok som gripit tag i mej så sen "millenietrilogin".

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Isabella Lövin