Kunskapens frukt (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2014-09-11
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form)
Illustratör/Fotograf
Liv Strömquist
Dimensioner
235 x 170 x 15 mm
Vikt
384 g
SAB
Hci
ISBN
9789170378041
Kunskapens frukt (häftad)

Kunskapens frukt

(111 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-09-11
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Lysande tecknad, smart researchad och djupt rolig. Times Literary Supplement

Det är inget mindre än ett sexologiskt paradigmskifte, fört till allas vår uppmärksamhet av Sveriges främsta feministiska folkbildare. Amanda Svensson, Expressen

Sexualupplysarenm idéhistorikern, normkritikern och folkbildaren Liv Strömquist har skrivit den enda biologibok du behöver läsa. Gebialisk, befriande och helt utan nåd. Anna Jörgensdotter, Arbetarbladet

Strömquists absolut största styrka ligger dock varken i hennes akademiska och historiska kunskap eller sättet att sylvasst skärskåda vår samtidskultur. Det är hennes befriande humor och förmåga att skapa visioner som verkligen får mig att jubla. Elin Grelsson, Göteborgs-Posten

Liv Strömquists nya seriealbum Kunskapens frukt handlar om det som brukar kallas för det kvinnliga könsorganet . Vad är det för något? Och varför har mänskligheten ett så extremt osoft, bordelineartat love-or-hate-relationship med just denna mänskliga kroppsdel? I en brokig mosaik bestående av gamla greker, stenålderskvinnor, Sigmund Freud, Magnus Uggla, prinsessan Törnrosa, hinduistiska gudinnor, Dogge Doggelito, biologiböcker och Stig Larsson försöker Liv Strömquist knåpa ihop en bild av det organ som Gustave Coubert kallade "Världens ursprung" . Albumet innehåller också den fullständiga, 40 sidor långa mens-serien Blood Mountain , som var utgångspunkt för Liv Strömquists Sommarprogram i P1.

Liv Strömquist följer äntligen upp sina tidigare succéalbum Hundra procent fett, Drift, Einsteins fru, Prins Charles känsla och Ja till Liv!. Kunskapens frukt är en historisk analys av konstruktionen av ett könsorgan som inte bara är lärorik utan också vansinnigt rolig.

Liv Strömquist slog igenom med buller och bång med succédebuten Hundra procent fett (2005) vilken följts upp av Drift (2006), Einsteins fru (2008), Prins Charles Känsla (2010) och Ja till Liv (2011). Hon är idag en av landets mest etablerade serietecknare. Liv har tidigare medverkat i P3:s Tankesmedjan. Hennes serier har kunnat läsas i bland annat Handelsnytt, Galago, Ordfront Magasin, Aftonbladet och DN På stan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kunskapens frukt
 2. +
 3. Den rödaste rosen slår ut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den rödaste rosen slår ut av Liv Strömquist (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Kunskapens frukt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Älskar den!
  Kokaeru, 3 november 2017

  En bok som både är otroligt informativ och upphovet till ordentliga skratt! Liv är verkligen en fantastisk kreatör, är så tacksam för allt hon skapar!

 2. Alla borde läsa
  Amanda, 1 november 2017

  Det här är ett seriealbum man aldrig läser klart. Det går alltid att återkomma till delar av boken och den blir aldrig inaktuell. Eftersom jag lärde mig nya saker om samhället, mig själv, mitt eget kön och mina egna relationer tänkte jag först att alla tjejer/kvinnor/icke-män borde läsa boken. Nu tänker jag att också alla pojkar och män borde göra det. Köp den här till alla tonåringar och vuxna du känner!

 3. Liv for president!
  Molly, 18 april 2016

  Jag älskar Livs böcker och denna är inget undantag. Som vanligt sätter hon huvudet på spiken varje gång. Köp den, läs den - om och om igen!

 4. Så rolig
  Anna, 1 november 2015

  Lånat boken men efter 4 sidor tänker jag att jag måste köpa den. Det är smärtsamt men det är sååååååå bra. Aldrig gillat serier o har svårt att börja men det här är en av de bästa böcker jag läst.

 5. Kunskap och frukt
  Fröken N, 22 september 2015

  Livs allvarligaste bok hittills, ofta sätter man skrattet i halsen. Liv lyckas som alltid tränga igenom den sjukaste verklighet med ilska, styrka och hopp. Borde vara obligatorisk kurslitteratur på gymnasiet.

 6. Det är en upplysningsbok om det kvinnliga könet
  Hobbybibliotekarien, 27 juli 2015

  Vad är det kvinnliga könsorganet för något? Och hur kommer det sig att så många män ägnat hela sina liv till att fundera, forska, studera och analysera det för att hitta så många skillnader som det går, för det måste ju vara olika, kvinnor är ju inte som män.
  Strömquist väver samman nutid med dåtid och allt ifrån dyrkan av kvinnan till hat och häxjakt och anatomi av könen. Bäst gillar jag bilden på sidan av hur klitoris är konstruerad, hur den fungerar och varför. Varför är det så fult m... Läs hela recensionen

 7. Fantastisk!
  Kajsa Johansson, 13 januari 2015

  Fantastiskt bra!! Hoppas att alla kunde få ta del av denna kunskap och få känna sig lite friare och berikade. Jag ska köpa flera ex och ge bort :)

 8. Rekommenderas å det varmaste
  Lotta, 1 januari 2015

  Den första vuxenserie jag läst i mitt 66-åriga liv och jag blev ett fan direkt!! Rolig och mycket berikande! Vilken research! Lånade på biblioteket men måste ha ett eget exemplar och det har jag nu.
  Dessutom blev den en mycket uppskattad julklapp 2014!
  Fantastiskt Liv!

 9. Obligatorisk!
  Ylva Ytterborn, 28 december 2014

  Livs bok är kunskap som borde vara obligatorisk i varje klassrum. Träffsäker, rolig, upplysande. En formidabel resa genom kvinnans könsförvandling. Köp!

 10. Heja Liv!

  Det här är väl precis vad alla behöver.
  Vilken fantastisk research.
  Roligt att den är gjord som tecknat.
  Är inte klar med den än men tycker att Liv har gjort ett jättefint jobb!

 11. Herregud. Vad. Bra!
  Anna, 25 oktober 2014

  Läs!
  Lär!
  Skratta!
  Bli upplyst!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Liv Strömquist