Palimpsest (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2016-05-10
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Sjöblom, Lisa Wool-Rim (form)
Dimensioner
235 x 170 x 10 mm
Vikt
424 g
SAB
Hc.05
ISBN
9789170379000

Palimpsest

(6 röster)
Häftad, Svenska, 2016-05-10
154 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Lisa är adopterad från Korea. Som de flesta undrar hon om sin bakgrund, särskilt när hon själv skaffar barn i vuxen ålder. Det är när hon upptäcker att hon har ett dokument som innehåller hennes biologiska föräldrars namn, och ett annat som säger att hon är föräldralös och utan bakgrund, som Lisa får en första antydan om att något inte stämmer med hennes egen adoption. Hon börjar gräva djupare i sin egen historia och finner att den är mycket mer komplicerad än den hon vuxit upp med. Sökandet tar henne tillbaks till Korea och barnhemmet. Bilden av adoption som en god handling som ger föräldrar till föräldralösa barn börjar långsamt att vittra sönder.

Palimpsest är en kritisk uppgörelse med en korrupt adoptionsindustri som skildras genom ett svårnavigerat och stundtals tumultartat röttersök, och de reflektioner och tunga minnen som väcks till liv under tiden.

Lisa Wool-Rim Sjöblom är 38 år gammal och bor i Lund. Hon studerar idag vid serieskolan i Malmö. Hon har tidigare gjort barnböckerna Hitta barnen! och Leta Loppan! (Belönad med pris för Svensk bokkonst)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Palimpsest
  2. +
  3. Wage Slaves

De som köpt den här boken har ofta också köpt Wage Slaves av Daria Bogdanska (häftad).

Köp båda 2 för 317 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lisa Wool-Rim Sjöblom

Bloggat om Palimpsest