Våran hud, vårat blod, våra ben (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2016-05-23
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jansson, Alexander (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
232 x 163 x 25 mm
Vikt
622 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789170379031
Våran hud, vårat blod, våra ben (inbunden)

Våran hud, vårat blod, våra ben

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-05-23
196
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Ett barn står natt efter natt i Finlandsfärjans för och spejar ut mot havet.

En långtradarchaufför med en blodig hemlighet plockar upp en liftare med misstänkt lite bagage.

Ett ungt par får köpa en villa billigt eftersom där råder »speciella omständigheter«.

Våran hud, vårat blod, våra ben innehåller en samling skräckberättelser med omisskännlig John Ajvide Lindqviststämning, som utspelar sig i ett samtida Sverige, men precis utanför vårt synfält. Vi får möta en samling vardagliga gestalter och ett antal mindre vardagliga, såsom spöken, vampyrer, varulvar, mylingar, tomtar, zombies och så ett havsmonster.

Titelberättelsen »Våran hud, vårat blod, våra ben«, som nominerades till British Fantasy Award för bästa novell, är enligt John Ajvide Lindqvist själv det otäckaste han skrivit i det korta formatet.

Förutom helt nyskrivna »Hår«, har samtliga berättelser i samlingen tidigare publicerats i främst brittiska och amerikanska antologier. Ett flertal av dem ligger för närvarande i varierande stadier av produktion för film eller TV i olika länder.

"... svåra att någonsin glömma och givna som representanter i det internationella, historiska, toppskiktet av skräckens kanon." Jonas Thente, DN

"Den ena berättelsen är mer kuslig än den andra. En otroligt spännande och pulshöjande bok som jag kan rekommendera. Läs den om du vågar!" Damernas värld

"... en oöverträffad sverigeskildrare." SvD

"Välskrivet och spännande. Med sina ord, sina miljöbeskrivningar och sina karaktärer balanserar Ajvide Lindqvist mellan realism och det otroliga, det övernaturliga. Han gör det med den skickligheten att jag nästan börjar tro på tomten... Alla noveller är bra och läskiga men den här (Speciella omständigheter) skrämde mig verkligen. Som en mardröm. Ja, vad ska jag säga... Läs den!"
Med näsan i en bok
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Våran hud, vårat blod, våra ben. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Författarens bästa novellsamling
  Sara , 2 juni 2021

  Författarens bästa novellsamling. Fastnade extra för den superspännande och lite längre titelberättelsen men även novellen "Speciella omständigheter", som jag även läst innan som fristående utgåva. Rekommenderas till alla som gillar Ajvide Lindqvists skrivande men framför allt om man är ute efter läsning som framkallar rena och skära rysningar.

 2. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 17 juni 2016

  John Ajvide Lindqvist är verkligen en av mina absoluta favoritförfattare, och Sveriges bästa skräckförfattare enligt mig.

  Jag har läst alla hans böcker, och älskat dom alla. Hittills har han gett ut sex stycken romaner, och tre novellsamlingar (med den här inräknad).

  Här är en länk till min recension av hans senaste bok, Rörelsen - Den andra platsen, och i det inlägget finns länkar till mina recensioner av hans tidigare böcker.

  Jag är egentligen inte speciellt fört... Läs hela recensionen

 3. Ruskig och oemotståndlig.
  Elisabet Henriksson, 10 juni 2016

  Jag sögs direkt in i boken, alla noveller hade en egen karaktär och det var svårt att inte sträckläsa. John Ajvide skriver på ett sätt så att det mest otroliga blir sannolikt.Nästa gång jag passerar Tjärven, blir det med en rysning, kortromanen som avslutar boken uspelas där. Om du vill rysa och frysa i sommarvämen så är det här rätt bok att läsa.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist