Allt är en konspiration : en resa genom underlandet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2018-08-09
Upplaga
1
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form) / Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
217 x 142 x 27 mm
Vikt
572 g
SAB
Oclb,Oc
ISBN
9789170379734
Allt är en konspiration : en resa genom underlandet (inbunden)

Allt är en konspiration : en resa genom underlandet

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-09
188
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"En helt fantastisk bok, en rapp och underhållande rundmålning av konspirationsteoriernas förlovade värld." Mattias Hagberg, GP

"En djupt imponerande bedrift. Allt är en konspiration håller internationell klass och förtjänar att bli översatt och läst inte bara i Sverige." Rasmus Fleischer, Expressen

"En bok som borde ingå i alla statsvetenskapliga grundkurser." Jonas Thente, DN

"Det är spännande och intressant rakt igenom. Mellan raderna anar man varningen för en smäll i en snar framtid, när vanföreställningarna möter en tändande gnista. Om den inträffar är detta boken som förklarar varför." Jack Werner, Sydsvenskan

"Boken tar med oss på en svindlande resa in i en skuggvärld där udda existenser och aspirerande maktspelare korsbefruktar varandra. Genom gedigen research och möten med både frontfigurer och gräsrötter avtäcker Werne konspirationsteoriernas reaktionära rötter och möjligen kärna." Laila Vianden, Arbetet

"En utomordentligt välskriven och initierad skildring av en just nu allt påtagligare trend." Jan Molin, Socialpolitik

 

Låg USA:s regering bakom 9/11? Mördades John F. Kennedy av CIA? Dirigeras flyktingströmmarna av George Soros? Är klimathotet en bluff? Styrs världen egentligen av Bilderberggruppen, Illuminati, muslimer eller judiska finansmän? Många tror det. Där vissa ser lobbyism, ideologi och marknadskrafter ser andra en konspiration, en hemlig sammansvärjning som fejkar terrordåd, skapar finanskriser, mördar olydiga politiker, kontrollerar medierna och manipulerar demokratin. De kallas konspirationsteoretiker. Själva ser de sig som sanningssökare. Och de sprider sin sanning genom böcker, filmer och i sociala medier, i en växande ekokammare.

Allt är en konspiration handlar om konspirationstänkandets värld. Kent Werne möter ledande konspirationsteoretiker, frilägger en för många okänd idéhistoria och undersöker varför konspirationsteorier uppstår och i vissa lägen som just nu sprids som en löpeld bland folk som inte hade en aning om att världen styrs av rymdödlor.

Kent Werne är frilansjournalist och författare med en rad avslöjande artiklar och reportageböcker bakom sig. På Ordfront har han utkommit med böckerna Du sköna nya hem (2010) och Amerikansk höst (2012). Han är född 1978 och bor i Stockholm.

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Allt är en konspiration : en resa genom underlandet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Verkligen upplysande
    Anders Fällman, 14 oktober 2018

    En spännande resa genom konspirationsteoriernas värld. Jag gillade särskilt de historiska delarna, som satte in konspirationstänkandet i ett sammanhang. Verkligen upplysande. Rekommenderas.

  2. Det bästa jag läst på länge!
    Roger Jansson, 10 oktober 2018

    En oerhört objektiv och saklig genomgång av olika konspirationsteorier och de psykologiska och "emotionella" orsakerna och förutfattade meningarna som ligger bakom dem.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kent Werne