Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2018-10-31
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Illustratör/Fotograf
Yosh Tam
Dimensioner
242 x 175 x 20 mm
Vikt
587 g
SAB
uVnd,uDofac
ISBN
9789170379802
Viktigast av allt: Om kroppen, känslor och sex (häftad)

Viktigast av allt: Om kroppen, känslor och sex

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-10-31
219

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
 

 

Viktigast av allt är boken till tonåringen: om vänskap och respekt, jämställdhet och förälskelse. Den handlar om att bli bättre på att förstå sina egna känslor och andras gränser, men också om att bli vuxen och hur könsorganet faktiskt fungerar.

Mest av allt handlar den om att det är viktigt att må bra, kunna bestämma över sin kropp och få vara sig själv det är viktigast av allt.

Hur vet jag vem jag är och vad jag vill? Vad är egentligen bra sex? Hur ska jag våga berätta att jag älskar henne? Vem bestämmer vad som är kvinnligt och manligt? Hur används en menskopp? Vad är prickarna runt ollonet? Har alla hår mellan skinkorna? Vad ska man göra om man inte mår bra?

Nathalie Simonsson är en av Sveriges främsta sexualupplysare. Hon har träffat tusentals tonåringar i samtal om det som är allra mest personligt. I sin hyperaktuella bok förmedlar hon sexualkunskap på ett helt nytt sätt. Hon visar att vi kan prata om allt, både om det som är roligt och det som är svårt. Med en bok som är som världens bästa storasyskon skapar hon trygghet och stärker den ungas självkänsla. Boken riktar sig framförallt till unga människor i åldern 13-20 år.

Nathalie Simonsson har tidigare skrivit den mycket uppmärksammade och spridda Världens viktigaste bok, en sexualupplysningsbok för mellanstadieåldern.

Viktigast av allt ges ut i samarbete med RFSU och har efterfrågats av skolor, ungdomsverksamheter och av föräldrar.

"Jag skulle önska att varenda ungdom i målgruppen kunde få ett eget exemplar (...) Det är rakt och tydligt men samtidigt varmt och inkluderande. Det märks att boken bygger på samtal med tonåringar. Här finns inga pekpinnar och inget ovanifrånperspektiv. Här finns bara en stor källa att ösa ur för den som är nyfiken på livet. Detta är en bok för precis alla tonåringar." Carina Wising, Södermanlands Nyheter

"Viktigast av allt är den ultimata tonårsfunderingar-boken! Att må bra, få vara som man är och bestämma över sin kropp är bokens huvudteman. (...) Den här boken funkar bra för alla mellan 13 och 20 år." Allas, Jenny Grundemark och Lovisa Svedlund

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Viktigast av allt: Om kroppen, känslor och sex
 2. +
 3. Världens viktigaste bok : om kroppen, känslor och sex

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens viktigaste bok : om kroppen, känslor o... av Nathalie Simonsson (häftad).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Viktigast av allt: Om kroppen, känslor och sex. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok alla tonåringar borde läsa!
  Kaffeläsaren, 10 mars 2019

  Det här är en bok som varenda tonåring borde läsa! Så otroligt bra bok skriven på ett lättsamt och tilltalande sätt. Pedagogisk utan att knäppa någon på fingrarna och tar upp allt som tonåringar funderar på. Författaren håller den på en bra nivå som borde funka även för den mer läsovana. Den tar upp viktiga ämnen som t.e.x. att tycka om sig själv, sex, känslor och hur man behandlar andra människor med respekt. Finns knappt ord för att beskriva hur viktig den här boken är! Superbra text och kl... Läs hela recensionen

 2. Boken jag önskar ALLA unga ska få chans att läsa
  Frida, 3 december 2018

  Jag önskar att det fanns en såhär självklar, pedagogisk ickedömande bok när jag växte upp! Har du ungdomar hemma? Köp!
  Har du barn hemma som nån gång växer upp o ska bli tonåringar? Köp! Och glöm inte att läsa den själv.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Nathalie Simonsson