Peder Fredricson (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2018-08-27
Förlag
Max Ström
Dimensioner
245 x 195 x 18 mm
Vikt
920 g
SAB
Rbz Fredricson, Peder
ISBN
9789171264534
Peder Fredricson (inbunden)

Peder Fredricson

(47 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-27
271
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det här är Peder Fredricsons egen berättelse om sitt liv och om den långa vägen till mästerskap. Han började rida vid tre års ålder och lekte sig till erfarenhet, vilket innebar allt från vilda ritter i skogen och taggtrådstrassel till att simma med hästar. Han red både barfota och barbacka, helst snabbt ihop med storebror Jens. I tidiga tonåren kom törsten efter mer kunskap och då tog han jobb hos några av världens bästa ryttare. Han blev en skicklig ryttare men när han själv skulle börja tävla i de stora sammanhangen gick det inte riktigt som han tänkt sig. Första uppvisningen i Globen var ingen tävling utan blev en sång, och maskeradhoppning. Där bestämde han sig för att ändra sitt liv. Ett år senare fick han sin första OS-medalj.

I den här boken berättar Peder om den slingriga vägen till framgång - och om hemligheten som förändrade hans liv. Det är en fängslande och detaljrik berättelse som är rikt illustrerad med både privata bilder från hans uppväxt och helt nytagna bilder bakom kulisserna på de stora tävlingarna.

Det här är en bok som inte enbart vänder sig till alla som är intresserade av hästar och ridsport - den är också fascinerande läsning för alla som vill hitta sin egen väg till framgång.

Texten är skriven tillsammans med tevejournalisten Lisen Lindahl.

Peder Fredricson är en av vår tids främsta svenska idrottare. Han är europeisk mästare i hästhoppning, har vunnit två OS-medaljer och vunnit Jerringpriset två år i följd. Han är bosatt i Skåne där han driver gården Grevlunda tillsammans med sin hustru Lisen Bratt Fredricson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Peder Fredricson
 2. +
 3. Hästpojken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hästpojken av Carl Hedin, Frida Bank (inbunden).

Köp båda 2 för 472 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Peder Fredricson. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken är värd att läsa.
  Aki Peter Lumme, 5 november 2018

  Bra bok där man får lära sig/veta mkt om ett hästliv. För mig är boken en kok som jag läste på 2 dagar. Den är om man gillar hästar, & livet omkring det.

 2. Ett fantastiskt fint praktverk
  Villivonkansbooks, 1 oktober 2018

  Peder Fredricson har alltid varit en stor förebild för mig, både för hans ridskicklighet och för hans fantastiska känsla för hästar. Jag har följt honom sedan OS i fälttävlan 1992 då Peder red fullblodsstoet Hilly Trip xx. Numera tävlar Peder hoppning och tillhör de bästa i världen.
  I boken berättar Peder om sin uppväxt med busritter på ponnys till idag som en första klassens elitryttare. Vi får följa det hårda arbetet hela vägen till idag. Det är inte en slump att Peder idag är en av vär... Läs hela recensionen

 3. Häst-karlen
  Märta Gunilla Karlsson, 26 september 2018

  Han är en "häst-karl" in i varenda cell och ända ut i fingerspetsarna. Det är sällsynt att se och höra en person som är så i symbios med sin häst. Jag skulle vilja kalla det äkta villkorslös kärlek djur och människa emellan. Inte en enda människa kan ta miste på att han hyser den allra största respekt för hästen och att den respekten är besvarad. Dokumentären med honom och hans häst All In säger väl allt om detta.

Visa alla 3 recensioner