Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
74
Utgivningsdatum
2020-02-26
Förlag
Bakhåll
Översättare
Hans Blomqvist, Erik Ågren
Originaltitel
Die Verwandlung
Dimensioner
180 x 110 x 5 mm
Vikt
62 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789171370181
Förvandlingen (pocket)

Förvandlingen

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2020-02-26
59
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
NYÖVERSÄTTNING. Franz Kafkas berättelse Förvandlingen har kallats världslitteraturens bästa novell. Utförligt efterord. Hans Blomqvist och Erik Ågren har belönats med Stiftelsen Natur och Kulturs översättarpris och Samfundet De Nios översättarpris för sitt arbete med Kafkas skrifter.

Inledningsraderna till Förvandlingen är kanske de mest kända öppningsrader som någonsin skrivits: "När Gregor Samsa vaknade en morgon ur sina oroliga drömmar fann han sig liggande i sängen förvandlad till en jättelik insekt."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förvandlingen
 2. +
 3. Candide

De som köpt den här boken har ofta också köpt Candide av Francois Voltaire (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förvandlingen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra instegsbok till Kafka.
  Eddie Persson, 24 juli 2020

  "Förvandlingen" kan jag rekommendera som ett första möte med Kafka för nytillkomna beundrare. Där kan man bekanta sig med hans sätt att skriva. Från en betraktares synvinkel. Berättelsen innehåller precis det som Kafka blivit känd för. Den inledande overkligheten som sedan accepteras i hela berättelsen.
  Gregor Samsa vaknar en morgon och har förvandlats till en insekt. Det är inget mer med det. Av beskrivningarna av varelsen att döma så har han blivit en skalbagge. Det framgår inte att ha... Läs hela recensionen

 2. Hur tolkar du den här?
  Eva, 24 mars 2016

  Tack för utgivningen av denna utmärkta, kusliga och mycket tankeväckande bok. Det finns olika sätt att tolka innehållet, men oavsett detta, och att det är fritt fram för olika spekulationer, så är det här en bok som man inte glömmer i första taget, ja kanske finns den alltid kvar i minnet hos de flesta. Utmärkt språkbehandling.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Franz Kafka