En kortfattad historik över nästan allting (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
491
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Månpocket
Översättare
Frederik Sjögren
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
A short history of nearly everything
Dimensioner
178 x 110 x 32 mm
Vikt
280 g
SAB
U
ISBN
9789172320000
En kortfattad historik över nästan allting (pocket)

En kortfattad historik över nästan allting

(54 röster)  |  Läs 18 recensioner
Pocket Svenska, 2005-09-01
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En kortfattad historik över nästan allting är den framstående journalisten och resereportern Bill Brysons försök att förstå allt som har hänt från Big Bang till civilisationens uppkomst - hur vi tagit oss från att inte vara någonting till att bli det vi är.

Vad döljer sig i jordens inre, vad är ett svart hål och var befann sig kontinenterna för 600 miljoner år sedan? Hur har vi fått reda det?
På resan genom tid och rum möter läsaren en brokig samling egocentriska och besatta vetenskapsmän och -kvinnor. I sällskap med dessa egensinniga personer tar Bill Bryson oss med på en ögonöppnande odyssé, från makro- till mikrokosmos, och avslöjar världen på ett sätt som de flesta av oss aldrig tidigare upplevt.

"Jag tvivlar på att det har skrivits en bättre bok för lekmän om naturvetenskap." Sunday Telegraph

"En kortfattad historik över nästan allting verkar förutbestämd att bli en modern vetenskapsklassiker." The New York Times Book Review

Bill Bryson har arbetat som journalist och resereporter för The Times och The Independent. Flera av hans böcker omnämns idag som klassiker och En kortfattad historik över nästan allting har toppat bestsellerlistorna i både USA och England.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av En kortfattad historik över nästan allting. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Ingela Seger, 11 februari 2021

  Spännande läsning och väldigt enkelt uttryckt. Lätt att förstå och humoristiskt skrivet. Något man skulle kunna använda i skolundervisning som skulle kunna intressera ungdomar också.

 2. Gillar faktaböcker
  Skogslyckan, 13 februari 2019

  Har läst boken på engelska för länge sedan. Köpte den nu på svenska för att min man ville läsa båda samtidigt. Är Bill Bryson beundrare sedan länge, A Walk in the Woods är min favorit.

 3. Rekommeras
  Vex, 26 december 2018

  Precis lagom svår. Skribenten avväger fakta på ett låttförståligt sätt. För att ta del av boken krävs en del mattekunskaper.

 4. Bör läsas av alla
  Claes Sjöberg, 16 november 2017

  Jag köper några stycken varje gång och ger bort den istället för en flaska vin på bjudningar. Ett visst naturvetenskapligt intresse bör finnas för att tillgodogöra sig innehållet. Mycket bra!

 5. Rolig, lättfattlg, prisbelönt
  Sven T. (Årsta, Stockholm), 6 september 2017

  Bill Bryson har skrivit flera böcker där han på ett populärvetenskapligt sätt sammanfattar dagens kunskap om olika ämnen. Detta är en av dem - han har även skrivit om rummen i ett hus, 1927, Australien...
  Alla böckerna är skrivna med en brittisk understatement-humor, trots att Bill är född i USA.
  Rekommenderas varmt.

 6. Otroligt många fakta om nästan det mesta.
  Einar, 23 november 2016

  ... och en omfattande notapparat med källanvisningar. Fin litteraturlista! Boken kan läsas om hur många gånger som helst därför att varje gång fastnar nya otroliga fakta att googla på :)

 7. En underbar sammanfattande bild av den stora väven
  Nicklas Johansson, 22 juli 2014

  Bill Bryson skriver på ett humoristiskt och insiktsfullt sätt om massor av naturvetenskapliga fenomen och upptäckter. Borde banne mig vara baslitteratur på alla gymnasiets program.
  Med denna bok i bakhuvudet får man en fenomenal grunväv som sträcker sig över tid och rum.

  Jag har med glädje delat ut denna bok som gåva till många vänner jag finner den värdig...

 8. Den viktigaste boken i mitt liv.

  Aldrig har en bok påverkat mig så mycket tidigare. Denna bok fick mig att verkligen reflektera över mig, dig, oss och vår plats i universum. Boken borde vara obligatorisk läsning för alla över 15 år... :)

 9. En historik över nästan allting är faktiskt ingen...
  Sune Eliasson, 24 april 2013

  En historik över nästan allting är faktiskt ingen överdrift. En helt fantastisk bok som på ett lättillgängligt sätt behandlar de stora, vetenskapliga frågorna kring både vår makro- och mikrovärld såsom universum, vårt solsystem, vår planet och allt biologiskt liv resp allt det mikroskopiska som vi inte kan uppfatta med våra sinnen. För att själv inte vara en vetenskapsman är Bill Brysons prestation enastående. Det som gör boken så intressant är bl a att Bryson inte bara radar upp vetenskapen... Läs hela recensionen

 10. Jag älskade denna bok från början till slut. Helt...
  Inger Tilstam, 23 april 2013

  Jag älskade denna bok från början till slut. Helt perfekt.Man blir bara mer och mer intresserad av det som författaren skriver om.

 11. En riktigt god vän borde också läsa den här
  Simon Björkman, 16 augusti 2012

  Det jag tyckte mest om var att äntligen få en bred överblick över vetenskapens utveckling, hela dess historia utsträckt framför mig. Vad som drivit vetenskapen framåt, alla dessa fantastiska människor som ägnat sina liv åt att söka de djupaste sanningarna i vår värld. Man kommer dem så fantastiskt nära och förstår vilka utmaningar de stod inför. Deras ifrågasättande av redan etablerade "sanningar" Vad drev dessa personer framåt?

  Samma sak som drev mig igenom varje sida av denna bok, nyfikenheten.

 12. Fantastiskt bra.
  Emil, 9 oktober 2011

  En bok man läser och vill ge till varje person man träffar.

 13. Måste läsas av alla!
  PaleRider (Borås), 20 mars 2011

  Denna bok har legat bredvid sängen i flera år nu och jag har läst den flera gånger. Den är perfekt på kvällen då man bara kan slå upp ett random kapitel och läsa tills man somnar.

 14. En helt underbar bok.
  Eva-Britt Sandström, 18 januari 2011

  Läst den åtta gånger på svenska och fem gånger på engelska. Böckerna är helt sönderlästa. Den enda bok jag läst mer än två gånger.

 15. Världens bästa bok
  Jan C, 20 december 2010

  En fullständigt magnifik expose över vetenskapshistorien! Om Du ska läsa en faktabok de närmaste 10 åren behöver du inte leta längre!

 16. Mycket läsvärd!
  Anna Hertzman, 3 maj 2010

  Denna boken förvånar mig varje gång jag öppnar den! Inte trodde jag att jag kunde bli road av att läsa om atomer, avstånd mellan planeter, människans påverkan på naturen och mycket annat. Det är en underhållande och utbildande bok på samma gång och du behöver inte vara ett geni för att kunna ta den till dig! Alla borde läsa denna bok och lära sig mer om omvärlden!

 17. Hur bra som helst!
  Marcus, 8 januari 2009

  Den här boken var hur bra som helst. Den tar, precis som titeln antyder, upp nästan allting. Rekommenderas!!

 18. En bok för alla

  En bok som är lättläst och är intressant både för den som hatar vetenskap, älskar vetenskap, inte intresserad av vetenskap och veteskapmannen. Trots att den vid vissa tillfällen kan verka en aning svår överväger den resterande delen det höga betyget.

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Bill Bryson