Nora eller Brinn Oslo brinn (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2019-10-07
Förlag
Ellerströms förlag AB
Dimensioner
180 x 111 x 10 mm
Vikt
122 g
SAB
Hc
ISBN
9789172475700
Nora eller Brinn Oslo brinn (pocket)

Nora eller Brinn Oslo brinn

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-10-07
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hur svartsjuk får man bli? Hur ofta kan man titta på en främmande människas Instagram? Hur mycket mensvärk måste man ha? Är Norge paradisets mittpunkt?
Johanna är ihop med Emil. Emil har en exflickvän som heter Nora. Nora är allt Johanna inte är: vacker, norsk, offentligt älskad i sociala medier. När Johanna av en slump får reda på att Emil och Nora ska ses inleder hon en grundlig efterforskning om Nora på Instagram - en undersökning som inte tycks kunna få ett slut. Samtidigt förtärs Johannas kropp inifrån; inte bara av svartsjukan, utan också av en genomborrande, ändlös smärta i livmodern.
I sin autofiktiva och svart humoristiska roman Nora eller Brinn Oslo brinn under söker Johanna Frid med skarp blick två av vår tids stora kvinno sjukdomar - Instagram och endometrios.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Nora eller Brinn Oslo brinn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Om en svartsjuk och sjuk ung kvinnas känslor
  Karl, 18 juli 2023

  Om hur det kan vara med (troligen onödig) svartsjuka, samtidigt verklig sjukdom och dessutom uppenbart dålig självkänsla på en gång, jobbigt!
  Men tyvärr lite tjatig i längden, trots att boken inte är så tjock, och enligt min mening onödigt och störande med alla citat på danska och norska i texten.

 2. en skandinavisk svartsjukehistoria
  David Armini, 4 november 2021

  Först av allt - jag gillar nästan alltid författarinläsningar: Det blir något av "Director's cut" (fast nu motsäger jag mig, för jag brukar däremot inte gilla Director's cut🙃). Det är nog att det blir ännu närmare texten, särskilt när det är en roman som känns autofiktiv. På något sätt blir det nästan charmigt att författare/uppläsaren ibland stakar sig eller tvekar, det ger en ökad känsla av autenticitet?
  I det här fallet är författaruppläsningen extra njutbar! Frid gör nämligen ... Läs hela recensionen

 3. Intressant, men inte min smak
  Elin, 6 augusti 2021

  Hatade tyvärr karaktärerna :((((( Kunde inte släppa det för att jag hade svårt för hur karaktärerna interagerade med varandra - vilket handlar mer om min smak än själva boken. Annars var den väldigt välskriven och absolut intressant att diskutera.

 4. Ibsen
  Vivi Elisabet Ringström, 31 december 2019

  För en 70+ känns den främmande i sitt språk till skillnad från Ibsens Nora. Däremot kan jag kanske förstå barnbarnens tankar utifrån deras verklighet och livssituation. Vi har den i bokcirkeln, ska bli spännande att höra andras tankar kring boken.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Johanna Frid

 • Familieepos

  Johanna Frid, Gordana Spasic

  Av vad består en familj? Hundar och exkærester? Biologi, blod och papirer? Materiella ting som sommarhus, bord och stolar? Är familjen ett solitt begrepp eller utgörs den bara av en räcka slumpartade performativa handlingar? I sin debutbok Familie...

 • Haralds mamma

  Johanna Frid

  Svärdotter och svärmor möts på en flygplats. Under ett dygn inväntar de ett försenat plan och alltefter timmarna går blir konfrontationerna mer obönhörliga. Vad händer när man inser att man plötsligt är tre personer i en parrelation? "Jag var...