Dansens helande kraft (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2008-09-10
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Dimensioner
215 x 173 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Vlbdb
ISBN
9789173311700
Dansens helande kraft (inbunden)

Dansens helande kraft

(3 röster)
Inbunden, Svenska, 2008-09-10
166
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Vad händer inom oss när vi dansar? Hur kan dansen användas i terapeutiska syften? I boken Dansens helande kraft beskriver Monika Thelin sitt arbete med dansterapi. Dans är känslomässigt laddat skriver hon i inledningen, många blir lyckliga av att dansa, andra skyr det som pesten, ofta väcker den känslor.

Dansen är i grunden kommunikativ, något som är till stor hjälp i arbetet med dansterapi där relationen och mötet mellan terapeut och klient är central. Om vi inte har tillgång till ord som har en känslomässig förankring kan vi använda oss av dansen för att nå kontakt med vårt inre. Grundtanken i dansterapi är att se en kreativ potential i det svåra. Dansterapeuten använder sig av det talade språket men lika viktigt är lyssnandet till kroppsliga signaler och uttryck.
Dansens helande kraft riktar sig till en intresserad allmänhet och till praktiserande personer i psykoterapi och närgränsande områden. Boken omfattar både teori, metod och tre längre dansterapi-berättelser som avslutas med att personerna skriver om sina upplevelser av terapiprocessen.

MONIKA THELIN är utbildad danspedagog och dansterapeut från Danshögskolan i Stockholm. Efter vidareutbildning har hon varit verksam med dansterapi inom psykiatrin i Stockholms landstings regi. Hon är även legitimerad psykoterapeut, utbildad handledare och numera privatpraktiserande psykoterapeut/dansterapeut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dansens helande kraft
  2. +
  3. Inte ett moln så långt ögat kan nå?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inte ett moln så långt ögat kan nå? av Tomas Ledin (inbunden).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monika Thelin

Bloggat om Dansens helande kraft