Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2012-09-04
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Laserna, Johan (form)
Dimensioner
195 x 140 x 12 mm
Vikt
303 g
SAB
Doe
ISBN
9789173374262
Tid för det meningsfulla (inbunden)

Tid för det meningsfulla

(10 röster)
Inbunden, Svenska, 2012-09-04
201
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Som barn söker vi oss spontant till det meningsfulla. Längre fram i livet får vi för oss att vi har ont om tid. Då vänjer vi oss vid att främst hålla på med det kortsiktigt nödvändiga. När så pensioneringen kommer och det egentligen finns all tid i världen för det meningsfulla, finns inte alltid barndomens nyfikenhet kvar.

Men då uppkommer å andra sidan ett nästan oemotståndligt inre tryck i riktning mot just mål och mening. Den här boken handlar om det trycket, dess uttrycksformer och konsekvenser.

De flesta lever nu längre än förr och har en ålderdom kännetecknad av mer utveckling än förfall. Detta innebär inte självklart att det enbart är medelåldersperioden som ska förlängas så att vi exempelvis arbetar längre. Också andra faser kan komma att kräva sitt.

Att ha tid för det meningsfulla berör inte bara äldre utan individer i alla åldrar. Samspelet mellan generationer behöver utvecklas och bli ett annat nu när det är fyra generationer snarare än tre som lever samtidigt.

Bodil Jönsson slog igenom för den breda allmänheten med boken Tio tankar om tid (1999). Hon är är fysiker och professor emerita.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bodil Jönsson