Nyckeln till Hinsides (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hinsides-trilogin (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2016-08-12
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Kellerman Pillay, Jenny (form)
Illustratör/Fotograf
Alexander Jansson
Dimensioner
205 x 155 x 15 mm
Vikt
386 g
SAB
Hcg
ISBN
9789173377959
Nyckeln till Hinsides (inbunden)

Nyckeln till Hinsides

(13 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-08-12
139
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Huset Trakeborg har stått tomt i många år sedan den mystiske ägaren spårlöst försvunnit. De 12-åriga tvillingarna Linus och Linnéa flyttar in över sommaren, tillsammans med sin mamma som ska restaurera huset. Linnéa är svårt handikappad sedan födseln och Linus ser inte fram emot en sommar i ett ödsligt hus mitt ute i ingenstans, utan något att göra. Men redan första natten hör han underliga ljud i väggarna och snart börjar saker försvinna. När Linus letar efter ledtrådar i huset hittar han en nyckel under några uppbrutna golvbrädor. Vem har gömt nyckeln - och vart leder den?

Detta är upptakten till ett oupphörligt spännande läsäventyr för fantasyälskare. Nyckeln som Linus hittat för honom snart till en helt annan värld, Hinsides. Hittills har bara en människa hittat dit: Trakeborgs mystiske och numera försvunna ägare. De olika varelserna som bebor Hinsides fruktar att portalen som oavsiktligt öppnats mellan världarna hotar att förstöra allt levande. Snart blir Linus indragen i en gastkramande kamp på liv och död. Till sin hjälp har han Lionora, en flicka i Hinsides som verkar vara en kopia av Linus syster Linnéa...

Karin Alvtegen och Albin Alvtegen, mor och son, har tillsammans skrivit ett hisnande fantasyäventyr av klassiska mått, som säkerligen kommer att tillfredsställa alla som gillar C.S. Lewis och J.K. Rowling.

Boken är illustrerad med svartvita bilder av Alexander Jansson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nyckeln till Hinsides
 2. +
 3. Hinsides väktare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hinsides väktare av Albin Alvtegen, Karin Alvtegen (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Nyckeln till Hinsides. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En magisk & spännande fantasivärld!
  Gullis lästips (Rönninge), 2 maj 2019

  Hinsides trilogin är en lättläst, men välskriven berättelse för de unga fantasyläsarna med ett hjärta för olikheter och mångfald.
  Det är en bokserie som är fylld med det ena spännande äventyret efter det andra i en magisk fantasivärld som stundtals kan bli lite skrämmande. Det som står i centrum i den här berättelsen är syskonkärlek, och vad man kan åstadkomma med fantasins styrka.

  Fantasytrilogi om det magiska landet Hinsides fylld av händelser, absurt härliga karaktärer, folks... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk nyskapande fantasy!

  Hinsides-trilogin handlar om Linus och hans tvillingsyster Linnea som också har en grav hjärnskada sen födseln. Linnea sitter i rullstol utan förmåga att kommunicera. När sommarlovet kommer så blir det bestämt att syskonen och deras mamma ska spendera sommaren i huset Trakeborg där mamman ska hjälpa till att renovera. Väl där lyckas Linus hitta en nyckel som tar honom till världen Hinsides och ett fantasyäventyr tar vid.
  I Hinsides stöter han även på Leonora som är förbluffande lik hans ... Läs hela recensionen

 3. Sträckläsning!
  Liza (Göteborg), 21 april 2018

  Som tur var köpte jag alla tre böckerna samtidigt, för när jag slog igen första boken behövde jag inte vänta på nästa. Har läst hela helgen, och trots att jag är mer än vuxen älskade jag böckerna.
  När jag nu läste de sista raderna i Hinsides väktare, del tredje delen, önskar jag att det kunde bli en nummer 4.

 4. En tillsammansbok
  Cecilia , 16 april 2017

  Vi läste den som den är skriven, tillsammans mor och son. En härlig upplevelse!
  Både syskonens verklighet i den vanliga världen, och det parallella livet i Hinsides väcker bilder och samtal just på det sätt som goda böcker ska göra. Nu ser vi fram emot att resa tillbaka till Hinsides.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna