Hinsides brinner (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Hinsides-trilogin (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2017-03-31
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Kellerman Pillay, Jenny (form)
Illustratör/Fotograf
Alexander Jansson
Dimensioner
206 x 153 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Hcg
ISBN
9789173378420
Hinsides brinner (kartonnage)

Hinsides brinner

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage Svenska, 2017-03-31
119
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det har gått ett år sedan det första äventyret i Nyckeln till Hinsides och det har blivit sommarlov igen. Linus, hans handikappade syster Linnéa och deras mamma är kvar i lägenheten i Stockholm när Lionora plötsligt skickar ett meddelande från Hinsides: Hinsides brinner! Jag behöver din hjälp.

Tillbaka i Hinsides får Linus reda på att Lionora är på flykt därifrån och ger sig av för att hitta henne. Det blir en lång och farofylld färd med många prövningar. Linus börjar trevande använda sina nyvunna magiska förmågor. För att rädda Lionora måste han riskera allt.

Hinsides brinner! Är den andra delen i den andlöst spännande fantasytrilogin som inleddes med Nyckeln till Hinsides hösten 2016.

Recensioner av Nyckeln till Hinsides

'Nyckeln till Hinsides' är faktiskt mest av allt lik Astrid Lindgrens fantasyböcker, Bröderna Lejonhjärta och Mio min Mio, med drag av Michael Endes Den oändliga historien och Holly Blacks Spiderwick.
- Tidningen Kulturen

"'Nyckeln till Hinsides' nosar på precis ett sådant djup som karaktäriserar så många av Lindgrens verk.
- Litteraturmagazinet

Just nu är min åttaåring (och jag!) helt förtrollad av 'Nyckeln till Hinsides' av Karin Alvtegen och Albin Alvtegen. Fruktansvärt spännande! Läs!
- Expressen

Det finns ingenting som jag tycker är dåligt med den här boken, den innehåller allt! 5/5 stjärnor
- Bellas Boktips
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hinsides brinner
 2. +
 3. Hinsides väktare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hinsides väktare av Albin Alvtegen, Karin Alvtegen (inbunden).

Köp båda 2 för 240 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hinsides brinner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En magisk & spännande fantasivärld!
  Gullis lästips, 2 maj 2019

  Hinsides trilogin är en lättläst, men välskriven berättelse för de unga fantasyläsarna med ett hjärta för olikheter och mångfald.
  Det är en bokserie som är fylld med det ena spännande äventyret efter det andra i en magisk fantasivärld som stundtals kan bli lite skrämmande. Det som står i centrum i den här berättelsen är syskonkärlek, och vad man kan åstadkomma med fantasins styrka.

  Fantasytrilogi om det magiska landet Hinsides fylld av händelser, absurt härliga karaktärer, folks... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk nyskapande fantasy!
  Barnboksfamiljen, 5 augusti 2018

  Hinsides-trilogin handlar om Linus och hans tvillingsyster Linnea som också har en grav hjärnskada sen födseln. Linnea sitter i rullstol utan förmåga att kommunicera. När sommarlovet kommer så blir det bestämt att syskonen och deras mamma ska spendera sommaren i huset Trakeborg där mamman ska hjälpa till att renovera. Väl där lyckas Linus hitta en nyckel som tar honom till världen Hinsides och ett fantasyäventyr tar vid.
  I Hinsides stöter han även på Leonora som är förbluffande lik hans ... Läs hela recensionen

 3. Stark fortsättning på "Nyckeln till Hinsides"
  Hanna, 28 juni 2017

  Hinsides Brinner var en bok jag sträckläste. Den har en medryckande handling, med många återkommande ansikten och intressanta huvudpersoner. Världen är magisk och stundtals lite skrämmande. Trots att boken har mycket äventyr och fantasy, så glömmer den aldrig bort sina karaktärer, och jag ville alltid veta mer om vilka de var. Ser fram emot tredje boken!

 4. Mycket bra

  Bok två i en serie av tre. Bättre än första, även om Nyckeln till Hinsides var riktigt bra.
  Man får en djupare insikt i världen och alla de olika faror som är i den. Karaktärerna har större djup och känns ordentligt bearbetade. Min personliga favorit är antagonisten, skurken, eftersom man får en väldig målande bild av hur denne är som person. Utvecklingen är spännande och bra beskrivna miljöer. Känslan jag har fått hittills av hela Hinsides-serien påminner om "Den oändliga resan" och "Lab... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Hinsides brinner