Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hinsides (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2018-03-22
Förlag
Brombergs
Illustratör/Fotograf
Alexander Jansson
Dimensioner
205 x 155 x 22 mm
Vikt
560 g
SAB
Hcg
ISBN
9789173378871

Hinsides väktare

(5 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-03-22
139
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Detta är den tredje och avslutande delen i Hinsidesäventyret.

Det som varit mest ovanligt i tolvåriga Linus liv är det faktum att hans tvillingsyster Linnéa är svårt handikappad sedan födseln. Det vill säga, fram till den sommar då hans mamma hyr det övergivna huset Trakeborg under en sommar. Efter det är inget sig likt i Linus liv.

Han upptäcker många mystiska saker i det gamla huset, bland annat en portal in i en annan värld. Världen kallas Hinsides och där träffar han Trakeborgs sedan länge försvunne ägare, Vilhelm. I Hinsides finns också Lionora som är en kopia av Linnéa, men som är frisk och besitter magiska förmågor och styrka.

I Hinsides Väktare har ett ondskefullt väsen tagit sig in i Linus medvetande och hotar att ta över honom. Medan Lionora kämpar med sina egna svikande krafter, måste hon inte bara anamma sin nya roll som Hinsides Väktare utan också kämpa mot - och för - sin egen älskade bror, innan det är för sent.

Karin Alvtegen och Albin Alvtegen, mor och son, har tillsammans skrivit ett hisnande fantasyäventyr av klassiska mått, som säkerligen kommer att tillfredsställa alla som gillar C.S. Lewis och J.K. Rowling.

Böckerna är illustrerade med svartvita bilder av Alexander Jansson. Boken vänder sig till läsare i åldern 9-12.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hinsides väktare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En magiskt spännade fantasivärld!
  Gullis lästips (Rönninge), 2 maj 2019

  Hinsides trilogin är en lättläst, men välskriven berättelse för de unga fantasyläsarna med ett hjärta för olikheter och mångfald.
  Det är en bokserie som är fylld med det ena spännande äventyret efter det andra i en magisk fantasivärld som stundtals kan bli lite skrämmande. Det som står i centrum i den här berättelsen är syskonkärlek, och vad man kan åstadkomma med fantasins styrka.

  Fantasytrilogi om det magiska landet Hinsides fylld av händelser, absurt härliga karaktärer, folks... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk nyskapande fantasy!

  Hinsides-trilogin handlar om Linus och hans tvillingsyster Linnea som också har en grav hjärnskada sen födseln. Linnea sitter i rullstol utan förmåga att kommunicera. När sommarlovet kommer så blir det bestämt att syskonen och deras mamma ska spendera sommaren i huset Trakeborg där mamman ska hjälpa till att renovera. Väl där lyckas Linus hitta en nyckel som tar honom till världen Hinsides och ett fantasyäventyr tar vid.
  I Hinsides stöter han även på Leonora som är förbluffande lik hans ... Läs hela recensionen

 3. Jättebra!
  Liza (Göteborg), 21 april 2018

  Lite ledsen för att jag nu avslutat tredje boken, önskar att det fanns en nummer fyra!
  En trilogi som alla fantasyälskare kommer att sträckläsa!

 4. Den bästa i en fantastisk trilogi!
  #BM, 20 april 2018

  Började läsa på kvällen och vi kunde inte sluta förrän kvällen efter. Och då endast för att den tog slut. Hoppas att det kommer fler i samma serie eller stil!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna