Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
453
Utgivningsdatum
2018-05-11
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Peter Samuelsson
Originaltitel
The Ministry of Utmost Happiness
Medarbetare
Kellerman Pillay, Jenny (form)
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
243 g
SAB
Hce
ISBN
9789173379564
Den yttersta lyckans ministerium (pocket)

Den yttersta lyckans ministerium

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2018-05-11
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Romanen De Små Tingens Gud slog ner som en bomb i den litterära världen och författaren Arundhati Roy belönades med Bookerpriset för den 1997. Efter tjugo års väntan gör hon nu en fantastisk skönlitterär comeback.

På en kyrkogård mitt i Delhi rullar en kvinna ut en persisk matta mellan två gravstenar. På en asfalterad trottoar dyker plötsligt en bebis upp från ingenstans. I en snöig dal skriver en sörjande pappa ett brev till sin femåriga dotter och berättar om alla människor som deltog på hennes begravning.

På andra våningen i ett hyreshus sitter en ensam kvinna och röker medan hon läser igenom sina gamla anteckningsböcker. Och på ett slitet värdshus sover två människor som älskat varandra hela livet med armarna hårt lindade om varandra.

En vidunderlig roman om kärlek. Kärlek där du minst av allt förväntar dig den, under de mest osannolika omständigheter. Sådan kärlek man gör allt för. Sådan kärlek man går under av.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den yttersta lyckans ministerium. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Något av det bästa jag läst
    Anna Lindberg, 21 oktober 2021

    Poesi, utsatthet, politik, kärlek och solidaritet blandas i ett sprudlande språk med en magisk atmosfär. Jag längtar efter ARs nästa roman!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Arundhati Roy