Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-11-18
Förlag
Leopard förlag
ISBN
9789173433464

Världens bästa land : berättelser från Tensta, en svensk förort E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2011-11-18

Styckköp

185

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När Anders Sundelin besökte Tensta insåg han att han beträdde okänd mark. "För detta var något jag aldrig läst om - en plats som varken var det helveteshål varifrån all ondska emanerar eller det mångkulturella paradis tidningarna brukade gå på om."

Anders Sundelin följer under flera års tid en högstadieklass, där inte en enda elev har svenskt ursprung. Han möter människor som Abdi Rashid, som städade sig genom hela nittiotalet, men vars meritlista ingen längre vill se, eller Nantavit Bunpuckdee, som var ledare för ett fruktat ungdomsgäng, och som nu funderar på hur hans liv blivit om han inte blivit utvald till en av de omskrivna värstingresorna. Sundelin funderar på varför Tenstas bebyggelse gör honom deprimerad och varför bara två av 82 socialsekreterare, knappt 5% av områdets 440 lärare och ingen av rektorerna bor här.

Världens bästa land handlar om människor som kommit till Sverige från alla världens hörn, som talar bättre svenska än sina barn som är födda här, som betraktas som främlingar men som vet att de aldrig kommer att leva någon annanstans. Den handlar om det nya Sverige.

Anders Sundelin är författare och journalist. Han har bl.a. skrivit böckerna Fallet Wennerström (1999) och Främlingen i Falun (2002).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världens bästa land : berättelser från Tensta, en svensk förort. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Märkligt...
    BH, 24 mars 2015

    tomt innehåll i denna bok. Vilket jag känner igen från andra av förf. böcker. Och stilistiken är inte heller något som griper tag. Sundelin visar om och om igen att skrivandet inte är ett hantverksyrke som vilket som helst. Det räcker helt enkelt inte att stämpla in klockan åtta på morgonen och mala på med ointressanta iakttagelser och irrelevanta fakta. För att sedan stämpla ut klockan fyra och fortsätta nästa dag. Journalisten som en professionell resurs utan behov av förkunskaper - som bar... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Sundelin