Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (13.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-05-13
Förlag
Leopard förlag
Översättare
Camilla Jacobsson, Emeli André
ISBN
9789173435291

Storebror ser dig : Edward Snowden och den globala övervakningsstaten E-bok

E-bok,  Svenska, 2014-05-13

Styckköp

185
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I maj 2013 reser Glenn Greenwald till Hongkong. Han ska träffa en anonym källa som insisterar på att kommunicera enbart via krypterade kanaler och som påstår sig ha häpnadsväckande bevis för omfattande statligt spioneri. Uppgiftslämnaren visar sig vara Edward Snowden, som arbetar för den amerikanska säkerhetsmyndigheten National Security Agency, NSA.

För första gången berättar Greenwald om konsekvenserna av den övervakning som beskrivits i hans uppmärksammade rapportering i Guardian. Han avslöjar ny information om NSA:s massiva maktmissbruk och publicerar hemligstämplade dokument som han fått av Snowden, världens mest eftersökte man.

Vad innebär det för individer och för en nations politiska hälsa när en regering gör intrång i medborgarnas privatliv? Vilka garantier och former av tillsyn är nödvändiga för att skydda demokratin i den digitala tidsåldern?

"En av topp 10 på listan över USA:s opinionsbildare ... Ett rättmätigt, kontrollerat och rakbladsvasst raseri löper igenom ... Greenwalds skrivande." Newsweek
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Glenn Greenwald