Mörkt vatten (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (94.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Rebecka Hemse
Utgivningsdatum
2007-10-25
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Kerstin Gustafsson
ISBN
9789173481595
Mörkt vatten (ljudbok)

Mörkt vatten (ljudbok)

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2007-10-25

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Kommer jag att dö nu? - så här?"

Senatorn. Den unga kvinnan. Fjärde juli-firandet på ön. Bilfärden i skymningen. Olyckan. Drunkningsdöden. Låter det bekant? Tankarna dras, utan namns nämnande, osökt till Chappaquiddick år 1969. En djupt tragisk händelse i USA:s moderna historia.

Men i Joyce Carol Oates kortroman Mörkt vatten är handlingen förlagd till 1991 och den som kommer till tals är offret för skeendet. Flickan vars känslor, smärta och tankar ingen känner. Hon som när bilen bryter igenom skyddsräcket och störtar ner i det svarta vattnet är alltför chockad för att ens skrika. Lämnad ensam, fastklämd och flämtande efter luft. Alldeles för ung för att dö. Om sin farliga dragning till den framgångsrike äldre mannen som hon känt bara några timmar, om sårbarhet och drömmar, om sitt korta liv och svåra död berättar hon själv på ett gastkramande sätt medan vattnet fortsätter att strömma in.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mörkt vatten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En mycket annorlunda bok
    Kim M. Kimselius, 12 januari 2018

    En mycket annorlunda bok, som börjar där boken slutar, nästan... Berättelsen hoppar fram och tillbaka i händelserna, mellan den unga kvinnan i bilen som ligger upp och ned i vattnet och händelserna som förde fram till det ögonblicket.

    Även om jag som läsare vet hur det ska gå i slutet, eller rättare sagt, tror mig veta hur det ska gå, drivs jag att lyssna vidare. Hur hamnade bilen där, hur hamnade den unga kvinnan i bilen? Frågor som sakta får svar, allteftersom jag lyssnar.
    Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joyce Carol Oates