Jacquette Gyldenstolpe : romantik och tragik i skuggan av tronen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2022-04-08
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Medarbetare
Hattenbach, Stefan (form)
Dimensioner
233 x 155 x 33 mm
Vikt
858 g
SAB
Lz Gyldenstolpe, Jacquette
ISBN
9789173591829

Jacquette Gyldenstolpe : romantik och tragik i skuggan av tronen

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-04-08
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jacquette Gyldenstolpe föds 1797 med guldsked i mun, buren till dopet av ingen mindre än Gustav IV Adolf. Hennes högadliga familj lyser i societeten, umgås med de kungliga och anordnar magnifika tillställningar för sina gäster på sagoslottet Finspång. Den vackra Jacquette lever ett liv som andra bara kan drömma om. Men så en dag får prins Oscar, ende sonen till den franske marskalken Jean Baptiste Bernadotte Sveriges kronprins ögonen på henne ... Det blir startskottet till ett händelseförlopp som för alltid kommer att förändra Jacquettes och hennes familjs liv, ett drama som utspelar sig mot fonden av det tidiga 1800-talets omvälvande händelser: finska kriget, revolten mot Gustav IV Adolf, valet av en fransk marskalk till svensk kung. Genom sina egna ord och andras vittnesmål träder en levande bild av Jacquette fram inte någon schablonartad femme fatale utan en kvinna med ovanligt stark självkänsla, samtidigt sårbar och impulsiv. Parallellt med Jacquettes historia får läsaren följa hittebarnet Oscaras märkliga liv, från att hon upptäcks övergiven i en trappuppgång till att hon blir hertiginnan av Sagans förtrogna väninna. Vem var Oscara egentligen? Hur hängde hennes öde ihop med Jacquettes? I denna bok presenteras tidigare okänd dokumentation som kastar nytt ljus över ett gåtfullt människoöde.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jacquette Gyldenstolpe : romantik och tragik i skuggan av tronen
 2. +
 3. Grand Tour : en svensk students möte med franska revolutionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grand Tour : en svensk students möte med fransk... av Anna-Lena Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 476 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jacquette Gyldenstolpe : romantik och tragik i skuggan av tronen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Historia med tydliga referenser
  Lars Själander (Stockholm), 15 januari 2024

  Nu var det ett tag sedan boken lästes, men det som kommer upp i minnet är dels den bild av Sverige och dess ledning då (adel och hov) som ger en bild av historien. Dels de olika referenser till olika platser i Stockholm som gör att boken känns intressant och trovärdig.
  Vad som exakt hände mellan huvudpersonerna och vem som fick barn med vem är inte behållningen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna-Lena Berg