Stärk språket, stärk lärandet : språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2016-03-22
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
576 g
SAB
Eabf.0761
ISBN
9789173828772
Stärk språket, stärk lärandet : språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet (häftad)

Stärk språket, stärk lärandet : språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet

(6 röster)
Häftad Svenska, 2016-03-22

Slutsåld

Stärk språket - stärk lärandet har sedan första svenska upplagan 2006 blivit en av de viktigaste böckerna för alla som undervisar elevgrupper med varierande språkkunskaper. Boken ger läsaren en solid teoribas som utgår från aktuell forskning men också konkreta modeller för hur man kan arbeta både språk- och kunskapsutvecklande i olika ämnen. Texten har kopplats till Lgr 11 av Anniqa Sandell Ring och vänder sig främst till lärare i grundskolan. Författaren Pauline Gibbons har uppdaterat boken genomgående 2015.

Kunskap om samverkan mellan språk- och kunskapsutveckling blir allt viktigare. Den nya läroplanen ställer höga krav på elevers förmåga att tillägna sig och själva producera text i olika ämnen. Lgr 11 är synbart influerad av internationell forskning som betonar att ämne och språk går hand i hand och utvecklas parallellt. Gibbons framhåller fördelarna och möjligheterna med att arbeta ämnesövergripande med både första- och andraspråkselever i klassrummet och visar att en sådan undervisning är språkutvecklande för alla elever.
Alla exempel samt uttalsavsnitten (som bearbetats av Inga Sjödin) har så långt som möjligt anpassats till svenska förhållanden, av Carin Rosander (1 uppl. och 2 uppl.) och Anniqa Sandell Ring (3  uppl.) från Nationellt centrum för svenska som andraspråk och av Kristina Aldén som har översatt fjärde upplagan. På Nationellt centrums webbplats www.andrasprak.su.se finns studiehandledningar till boken. 
Denna titel har tidigare givits ut av Hallgren & Fallgren men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »