Våga vara operfekt (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2016-01-28
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Originaltitel
The Gift of Imperfection - Let Go of Who You Think You're Su
Medarbetare
Mannberg, Maria (form)
Dimensioner
179 x 110 x 12 mm
Vikt
109 g
SAB
Dokb
ISBN
9789173874649
Våga vara operfekt (pocket)

Våga vara operfekt

(41 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2016-01-28
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Jobba smartare, bli snyggare, leva bättre och mer hälsosamt. Många av oss tror att det är vägen till ett lyckligare liv.

Brené Brown, socionom som forskat om sårbarhet och skam, säger tvärtom: Var som du är. Var glad för det som blir bättre, men acceptera dina fel och brister. Strunta i vad andra tycker. Våga vara operfekt! Du är värdefull i alla fall.

Precis som i sin uppmärksammade bok Mod att vara sårbar väver Brown här ihop sin egen forskning på området med vardagliga och ofta humoristiska berättelser från sitt eget och andras liv. Och hon visar hur bland annat äkthet, lek, samhörighet och tillit kan hjälpa dig på vägen.

Om du tappat känslan av att vara värdefull kan du börja bygga upp den. Öva dig i mod, gemenskap och medkänsla och lev helhjärtat. Du kommer snart att upptäcka att ditt helt ofullkomliga liv kan vara en gåva både till dig själv och till andra.

Brown ger oss tio vägvisare på vägen dit, bland annat:
- Värna om det som är äkta släpp taget om andras åsikter.
- Värna om medkänslan med dig själv släpp taget om kraven på att vara perfekt.
- Värna om din själsliga motståndskraft släpp taget om det som dövar och gör dig maktlös.
- Värna om tacksamheten och glädjen släpp taget om otillräckligheten och mörkerrädslan.
- Värna om intuitionen och lita på tron släpp taget om behovet att veta säkert.

Brené Brown är socionom och har doktorerat i socialt arbete vid University of Houston Graduate College of Social Work. Efter sitt mycket uppmärksammade föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston har videon visats över 20 miljoner gånger och översatts till ungefär 40 språk. Det hör därmed till en av de mest sedda TED-föredragen.

Redan innan dess var hon mycket efterfrågad som talare, och hon har skrivit flera böcker. På Libris finns sedan tidigare Mod att vara sårbar.

" Att läsa Brené Brown är att påminna sig själv om att vara människa och inte idén om ett prestationsdjur. Jag skriver upp citat från boken och lägger upp på Instagram och som postit-lappar i mitt badrum. Brené Brown påminner mig om saker jag behöver höra varje dag."
Navid Modiri, kommunikatör, artist och programledare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Våga vara operfekt
 2. +
 3. Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt... av Brené Brown (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Våga vara operfekt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bok!
  Annica (Stockholm), 31 januari 2021

  Lätt att läsa och förstå. Älskar Brenes sätt att berätta om sina egna tillkortakommanden som gör att jag känner att jag kan tro på det hon skriver. Många fina enkla tips om hur jag kan leva mer helhjärtat.

 2. osammanhängande och rörig
  camilla levander, 7 december 2019

  Dåligt översatt bok, ett gott uppsåt och budskap men tyvärr mycket svår att ta till sig. Snackig och rörig och oerhört amerikansk i sin människosyn.

 3. Många tankar hit och dit
  Bokmys (Norrland), 7 juni 2018

  Bra bok när man totalt tappat tron på sig själv och vad man skulle kunna göra. Lite flummigt ibland, men annars en välgörande påminnelse om att Jante-lags- och kylskåpsmänniskor faktiskt inte är de "enda rätta" trots att de finns i majoritet! Att man i allra högsta grad har ett människovärde och en plats i tillvaror där man kan bidra till andra människors glädje och välmående, även om man ödmjukt tillstår att man har fel och brister. En trösterik känsla!

  De andra (dessa välpolerade ... Läs hela recensionen

 4. Pandoras box inom oss alla öppnas med denna bok.
  Nina Elisabeth Ansestedt, 2 oktober 2017

  Detta är en bok som dom flesta av oss borde läsa, den är tung men betydelsefull och det går inte att gå tillbaka till sitt vanliga jag efter denna. Borde komma med en varningstext. Känslor och dörrar man stängt öppnas och måste bearbetas i lugn takt. Ångrar inte att jag öppnade den. Har köpt flera och gett bort, många bryter ihop och tar tag i sitt liv, hittar sig själv och börjar sin resa mot ett snällare tänk om sig själv och livet, alla krav man haft, och vad som egentligen är viktigt. Vilka i din närhet som faktiskt betyder allt. Våga!

 5. Rekommenderas varmt!!
  Mayanmystica, 14 augusti 2017

  Rätt bok i rätt tid för mig!
  Liten och smidig bok, lättläst och lätt att förstå. Härligt med egna "avslöjanden" ur eget liv, jag känner mig som vanlig, normal människa när jag läser boken. Varken mer eller mindre. Axlarna sjunker ner och återhämtningen infinner sig med de klokheter som Brenè skriver om. Tacksam!!
  Ingen sträckläsningsbok då jag behöver låta polletten ramla ner och applicera det jag lär mig i mitt liv.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Brené Brown