Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2016-01-04
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Bergström, Kajsa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
109 g
SAB
Ohak
ISBN
9789173895163
Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen (pocket)

Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket, Svenska, 2016-01-04
45
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Roland Paulsen skriver in sig på Arbetsförmedlingen och hamnar snabbt i gräl med sin handläggare om åtgärdernas meningslöshet. När han återvänder är det för att genomföra en sociologisk studie om funktionell dumhet.

Snart sitter han, som en i gänget, med en kopp kallnat kaffe på arbetsförmedlingskontoret i en mellanstor svensk stad. Vad han gör där är det ingen som riktigt vet. Han lyssnar till samtalen som förs i mötesrum, på handläggarkonferenser och jobbcoachträffar.

Vi bara lyder är en intelligent, humoristisk och radikal genomlysning av Sveriges minst omtyckta myndighet. Det är också en undersökning av byråkratiska ekorrhjul, och vad som får tjänstemän att nitiskt följa absurda regelverk de själva inte tror på. Resultatet är en personlig uppgörelse med hela idén om lönearbetets nödvändighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen
 2. +
 3. Rätt och fel om ungdomsarbetslösheten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vilken insikt
  Morsus, 22 juni 2016

  Började läsa boken med lättja , hade inga planer på att sträckläsa men du vill inte sluta. Oerhört insiktsfull om arbetslivet och den struktur av förnedring som existerar.

  Rekommenderar alla att läsa denna!

 2. Bananrepubliken Sverige
  Bruno Allan Lundin, 3 maj 2016

  Jag har själv arbetat som arbetsförmedlare i 29 år och konstaterar att detta är ytterligare en myndighet som saknar existensberättigande. Alla bara lyder och ingen tar något som helst ansvar.
  Denna bok bör vara obligatorisk läsning för alla inom arbetsmarknadsverket samt för de människor som är intresserade och vill förstå varför ingenting fungerar idag.En klart läsvärd bok som ger insikt om hur en fristående forskare ser på verksamheten inom arbetsmarknadsverket.
  Bruno Lundin

 3. Kunnigt och tankeväckande
  William Petersson, 27 februari 2016

  Utmärkt beskrivning av arbetsförmedlingsverksamhet i ett individperspektiv. Bra underlag för att förstå varför utbrändhet är en vanlig företeelse inom Af.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsfö...