Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2016-02-22
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
142 g
SAB
Ls,N.07
ISBN
9789173895187

Taxi

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2016-02-22
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Taxi är en riktig sidvändare. (Aftonbladet)

Det är en mycket bra och intressant bok skenbart enkel i sin grundidé hon låter en serie taxichaffisar från olika storstäder berätta sin livshistoria men resultatet blir oerhört spännande, och boken är rent konstnärligt (för visst handlar det här om journalistik som skön konst) betydligt mer försåtligt komplex än enkelheten ger sken av. (Göteborgs-Posten)

Läs Taxi! (Journalisten)

Direkt och övertygande Efter avslutad läsning är det bara att konstatera att boken med alla sina olika människoöden griper tag på ett sätt som jag, skam till sägandes, faktiskt inte hade väntat mig. (Svenska Dagbladet)

Taxichaufförer skär genom samhället i sina bilar. De har blicken i backspegeln och örat mot asfalten. De kör oss till bröllop och begravningar, till akuten eller till älskaren mitt i natten. Detta är deras historier. Följ med in i fängelser och fuktiga källarlokaler, till vackra villakvarter och lyxkrogar från New York till Nairobi. Taxi är tjugotre resor, tjugotre livsöden från en värld i rörelse.

Öppnar dörren till en främmande, mycket nära värld, som man gör till sin. Ett missbrukat ögonvittne visar sig vara ett fantastiskt sanningsvittne som säger så mycket om det samhälle där vi lever. (Anders Ehnmark)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Taxi
  2. +
  3. Var är papporna?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Var är papporna? av Alexandra Pascalidou (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alexandra Pascalidou