Bibliotek (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2017-08-31
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
Public library and other stories
Dimensioner
195 x 140 x 10 mm
Vikt
374 g
SAB
Hce
ISBN
9789173895583

Bibliotek

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-08-31
189
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bibliotek är platser där vi kan finna nya världar och ny kunskap, men också platser att fördriva tid på och fly till. Hur formar de oss? Vilken roll spelar de i samhället? Och vad säger det om vår tid att de offentliga biblioteken nu är hotade?

I sin hyllade novellsamling Bibliotek uppehåller sig Ali Smith vid frågan om litteraturens och bibliotekens makt. Med sitt karakteristiskt intelligenta och eleganta språk varvar hon lekfulla och rörande noveller med olika kända och okända personers biblioteksminnen. Smiths berättelser löper genom tid och rum, och bildar en vältalig och oförutsägbar hyllning till våra bibliotek.

Ali Smith är född 1962 i Inverness, Skottland, i dag bor hon i Cambridge. Hennes romaner och novellsamlingar har översatts till ett 20-tal språk och tilldelats prestigefulla priser som Man Booker-priset. Bibliotek utkom på engelska 2015. På svenska finns sedan tidigare romanerna Jag är allt du drömt och Flicka möter pojke, som Atlas återutger i pocketupplagor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bibliotek
  2. +
  3. Följeslagare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Följeslagare av Ali Smith (kartonnage).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bibliotek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Något poetisk
    Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 13 februari 2022

    Jag hade höga förväntningar på denna bok då jag både tycker utsidan och beskrivningen är fantastiskt tilltalande. Tyvärr levde den inte upp till mina förväntningar, men den var ändå helt okej bra. Jag hade önskat att berättelserna hade haft en tydligare koppling till bibliotek, nu kändes mycket som svammel och väldigt vagt kopplat till just bibliotek. Minnena känns aningen onödiga och jag tycker det hade räckt med endast noveller. Boken har en poetisk anda över sig och det är nog det som jag ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ali Smith