Det sista han ville (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2019-10-31
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Översättare
Ragnar Strömberg
Originaltitel
The last thing he wanted
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
187 x 132 x 23 mm
Vikt
390 g
SAB
Hce
ISBN
9789173896955
Det sista han ville (inbunden)

Det sista han ville

Inbunden Svenska, 2019-10-31
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
 

 

 

Precis i slutskedet av 1984 års presidentkampanj säger journalisten Elena Mac Mahon upp sig som politisk reporter. Den officiella anledningen är att hon ska ta hand om sin pappa efter moderns dör men i själva verket tvingas hon ta över faderns oavslutade affärer. En räcka händelser placerar henne på en söderhavsö där all turism ersatts av vapenhandel, kriminalitet och våld. Där ska hon förhandlar fram en vapenaffär åt den amerikanska regeringen och hon kommer inte därifrån. Det sistan han ville är en rafflande, intelligent och bländande thriller av den stilistiska mästaren Joan Didion. Först utgiven 1997, men högaktuell med en ny film baserad på boken med Anne Hathaway, Willem Dafoe och Ben Affleck.Det sista han ville är en rafflande, intelligent och bländande thriller av den stilistiska mästaren Joan Didion.

 

"Om man sänker rösten när man berättar något spännande, blir det dubbelt så spännande. Tonläget är ofrånkomligt dovt och kittlande, alltmedan berättaren kämpar sig igenom en labyrint av hemligheter, lögner och sanningsfragment."

The Los Angeles Times

 

"Didions första skönlitterära bok sedan Democracy är briljant skriven och idealiskt strukturerad. En elliptisk historia om politiska intriger, berättad med den taggtrådsprosa som är hennes signum."

Publishers Weekly

 

"Om Didion skriver reportage med dödlig skärpa, adderar hon ett opiummoln till sin skönlitteratur. Hon är en sann stilist."

LA Times

 

"Hon är en av våra största författare någonsin och i slutet av boken kommer du, om du är uppmärksam, att förstå varför."

The Independent Review of Books
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det sista han ville
  2. +
  3. Ett år av magiskt tänkande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett år av magiskt tänkande av Joan Didion (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joan Didion