Odla året om (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2016-03-11
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form) / Israelsson, Lena (foto)
Dimensioner
247 x 200 x 20 mm
Vikt
734 g
SAB
Qed
ISBN
9789174244762

Odla året om

(33 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-03-11
287
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  149
 • Skickas inom 0-1 vardagar
  147
Visa alla 2 format & utgåvor
Vill du få hemodlade kryddor mitt i vintern?

Äta färska grönsaker under våren?

Så på sommaren för att skörda under hösten?

Tänk att få späda spenatblad på våren när tussilagon blommar. Het chili och söta tomater under sommarsolen. Mizunakål och majrovor långt in på senhösten. När snön sedan faller blir grönkålen ännu godare, och i köksfönstret spirar mikroblad.

Lena Israelssons nya bok, Odla året om, är en praktisk handbok för dig som vill förlänga din odlingssäsong. Och fördubbla, ja kanske tredubbla, din skörd.

Här får du inspirerande och kunniga tips om vilka grönsaker, örter och kryddor som passar de olika årstiderna. Du får veta skillnaden mellan kall- och varmvädersväxter, vilka odlingsmetoder som passar bäst för olika växter och när du ska förkultivera, utplantera och skörda. Mycket handlar om en smart planering av sådden, men också om täckning med plast, glas eller fiberväv. Och om gödsling. Att skapa en fruktbar och bördig jord är grundbulten för all odling och en av bokens viktigaste delar.

Att välja rätt växter är också viktigt. Odla året om innehåller en omfattande lathund där du får tips om bästa sättet att kombinera dina grödor. Här finns också väderfakta för alla delar av landet. Kom ihåg att många växter faktiskt tål frost. I boken får du 40 exempel. Du behöver inte vara en mästerodlare för att skörda färska grönsaker året om. Det är bara att sätt igång!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Odla året om
 2. +
 3. Till växten : en kärlekshistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till växten : en kärlekshistoria av Maja Alskog Bredberg (häftad).

Köp båda 2 för 516 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Odla året om. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt för mej i uppstart
  Benjamin Holm, 24 april 2023

  Väldigt praktiskt inriktad och trevlig att läsa och titta i. Det märks att den är skriven av en som har lång erfarenhet i ämnet och på den nivå som boken vänder sej till.

 2. Min ledsagare genom odlingsåret!
  Siv Malmgren, 2 april 2019

  För oss trädgårdsfrälsta är detta boken att ha på nattduksbordet. Det är ingen bok för sträckläsning, utan det är en uppslagsbok som jag hela tiden återvänder till.

 3. Toppenbok
  Mia, 17 februari 2018

  Boken gav svar på allt jag önskat! Tänk att den fanns! Tack Lena Israelsson!
  Kort och koncist skrivet, med humor. Hands-on!

 4. Informativ

  En informativ bok och jag vet att författaren vet vad hon talar om. Det finns tabeller att återkomma till när man själv ska gå till praktisk handling.

 5. Underbar
  CB, 13 maj 2016

  Jag har haft Lena Israelssons böcker som vägledning i många år (en gammal nött bok om köksträdgården har hängt med i säkert 15 år). När jag såg att denna nya bok kommit tänkte jag först: "vad kan denna nya bok tillföra"? Men jag blev uppslukad och blir inspirerad av fokuset att odla året om om får nya tips och lösningar genom denna fina bok. Mycket läsvärd och lär bli en långvarig ny följeslagare i min köksträdgård och i växthuset också. Rekommenderas varmt.

 6. Pedagogic saknas
  James Wilde (Malmköping), 30 mars 2016

  Vad jag letade efter var en 'gör-så-här' bok och det tycker jag inte att jag har fått. Visserligen har jag bara kommit in i kapitlet om våren, och det är möjligt att det som jag letar efter kommer senare, men det skulle ha varit mer uppmuntrande om det hade kommit ända från början.

  Trots detta skulle jag kunna rekommendera boken för en erfaren trädgårdsentusiast, som kanske skulle begripa vad som jag tycker saknas. Men absolut inte för en oerfaren.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Lena Israelsson