Gödsel : om trädgårdens näringsliv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2016-03-11
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lagache, Justine (form) / Rundquist, Ewa-Marie (foto)
Dimensioner
266 x 202 x 28 mm
Vikt
1153 g
ISBN
9789174245356
Gödsel : om trädgårdens näringsliv (inbunden)

Gödsel : om trädgårdens näringsliv

(31 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-03-11
195 229 Du sparar 34 kr!
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En bok om grunden till all odling, nämligen gödsel. Vill du ge din trädgård och de växter du planterar bästa möjliga förutsättning att frodas och utvecklas? I denna vackra och maffiga bok hittar du inspiration och konkreta råd om när och hur du ska gödsla - och med vad. Författaren, Tina Råman, lyfter fram gamla beprövade gödselmetoder och visar hur du kan odla resurseffektivt och miljösmart.

Lär känna din jord så att du vet hur du ska ta hand om den på bästa sätt. Läs om kompost, biokol och andra sätt att förbättra jordstrukturen. Förundras över mikroorganismerna i jorden - markens hjältar. Fördjupa dig i viktiga näringsämnen som kväve, fosfor och kalium. Lär dig att grundgödsla och stödgödsla. Läs om den viktiga skillnaden mellan naturgödsel och konstgödsel. Se vad gödsel från kor, hästar, får, getter och höns, vedaska, alger, benmjöl, gräsklipp och inte minst ditt eget kiss kan göra för dina odlingar. Välj sedan rätt gödsel till rätt växt och njut av en välmående, prunkande trädgård.

Boken är faktagranskad av Karl-Johan Bergstrand, agronomie doktor i trädgårdsvetenskap vid Sveriges lantbruksuniversitet.

Tina Råman har ett mångårigt trädgårdsintresse. Hon har gått mängder av odlarkurser, ritat både egna och andras trädgårdar och brinner för att sprida kunskap om odlandets kemi. Till yrket är hon skribent och copywriter. Bakom boken står även Justine Lagache, prisbelönad formgivare, och fotografen Ewa-Marie Rundquist, som uppmärksammats för sina konstnärliga porträtt, mode-, mat- och trädgårdsbilder. Tillsammans utgör de en ovanligt kreativ trio med passionen för trädgård och kärleken till gödsel som största gemensamma nämnare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gödsel : om trädgårdens näringsliv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Som en uppslagsbok om trädgård
  Anna-Karin, 12 juli 2016

  Fina bilder. Bra kapiteluppdelning så att man snabbt kan hitta det man är intresserad av för stunden. När jag är klar med boken kommer min trädgård att bli så fin! Elegant inbunden!

 2. Jag säger wow!
  CB, 13 maj 2016

  Det du någonsin funderat över när det kommer till gödsel får sina svar i denna bok. Jag som dessutom arbetar med näring och kost för oss människor tycker det är ljuvlig läsning att överföra intresset även till våra växters behov av "bra mat" för att må bra. Kommer bli en uppslagsbok av rang att återkomma till år efter år. Varje trädgård och odlingsintresserad bör skaffa sig denna bok. Mest för innehållets skull men även för den vackra formgivningen och snygga designen.

 3. Bra och innehållsrik trädgårdsbok!

  Lärorik bok med många bra tips hur man som odlare får en bra jord och vad olika växter behöver för att frodas och må bra. Boken är verkligen att rekommendera till bl a amatörodlare.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Tina Råman

Bloggat om Gödsel : om trädgårdens näringsliv