Blodsockerkoll på 8 veckor med Michael Mosley : snabba resultat på både diabetes och övervikt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2016-11-21
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Anna Olsson
Originaltitel
The 8-Week Blood Sugar Diet: Lose weight fast and reprogramme your body
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form) / Foord, Romas (foto)
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
487 g
SAB
Qcabb
ISBN
9789174246193
Blodsockerkoll på 8 veckor med Michael Mosley : snabba resultat på både diabetes och övervikt (inbunden)

Blodsockerkoll på 8 veckor med Michael Mosley : snabba resultat på både diabetes och övervikt

(151 röster)  |  Läs 30 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-11-21
180
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ta kontrollen över ditt blodsocker och din hälsa på bara 8 veckor!

Få koll på ditt blodsocker och påverka din hälsa samtidigt som du äter god och näringsriktig mat. Michael Mosley, författaren till succéböckerna 5:2-dieten och 5:2-dieten kokboken, beskriver i Blodsockerkoll på 8 veckor vad du kan göra för att sänka ditt blodsockervärde. Den nya blodsockerdieten ger snabba resultat på både diabetes och övervikt.

Förhöjt blodsockervärde är en av de stora dolda epidemierna i vår tid, och ökar risken för sjukdomar som diabetes typ 2, stroke, demens och cancer. Mer än en och en halv miljon människor i Sverige har förhöjda blodsockervärden - och de flesta vet inte ens om det. Över 400 000 personer har fullt utvecklad diabetes typ 2.

Den mat vi äter idag, med mycket socker och snabba kolhydrater, gör oss överviktiga och bidrar till att höja blodsockervärdet. Genom att äta rätt under 8 veckor, med Michael Mosleys effektiva blodsockerdiet, förbättrar du både vikten och hälsan, och får ordning på ditt blodsocker.

Boken ger hopp och inspiration. Här finns tester och praktiska tips. Tabeller som visar vilken mängd mat du kan äta. Lockande recept. Michael Mosley gör också upp med myten om att långsam viktminskning alltid är bättre än att snabbt gå ner i vikt; inte minst när det handlar om att förebygga eller bota diabetes typ 2.

Michael Mosley är vetenskapsjournalist. Allt han skriver om är väl underbyggt. Den här boken har han arbetat med i två år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 30 recensioner av Blodsockerkoll på 8 veckor med Michael Mosley : snabba resultat på både diabetes och övervikt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En som vill få kontroll på sockret
  Sockerberoende, 16 april 2018

  Tycker att boken är välskriven och att han tar upp verkliga händelser, sedan är det alltid bra med recept för att kunna följa dieten

 2. Litet nytt
  Cecilia , 22 januari 2018

  Mosley är alltid intressant. I denna bok var det inte så mycket nytt (fast jag vet att andra tycker annorlunda). Jag börjar i alla fall följa råden från och med idag.

 3. Inspirerande!
  Elin, 13 oktober 2017

  Lätt läst, inspirerande och motiverande. Jag och min man började köra Blodsockerdieten, rekommenderar dock kokboken för recepten. Ger resultat efter bara en vecka! Har nu lånat ut boken till min svärfar.

 4. Den fungerar
  Ulla Norman, 20 september 2017

  Köpte boken då jag gillar Michael Mosleys tidigare ideer om både mat och motion. Efter bara halva perioden hade mer än 10 kg försvunnit och jag är snart tillbaka till min ungdoms vikt - helt förunderligt på så kort tid. Att den dessutom botat mitt sockersug är 'bara en bonus.
  Han förklarar funktionerna bakom dieten med goda referenser och hela tiden understödd av forskning. Sånt här gillar jag.

 5. En trovärdig bok
  Tomas Sjödin, 21 april 2017

  Har läst boken och tycker den är bra. Jag har stort förtroende för Dr Mosley efter hans tidigare böcker och TV-program. Men jag skulle vilja ha fler sidor om blodsocker, diabetes och levnadssätt. Halva boken är recept vilket är bra men jag skulle vilja ha fler sidor med fakta och information.
  Som helhet är den läsvärd och ger en tankeställare även till mig som inte är diabetiker eller överviktig men det ger dig eftertanke om att förebygga så du slipper komma i behov av att följa bokens innehåll.

 6. Byt ut dietisten
  Kajsa, 8 mars 2017

  Har inga problem med mina blodsockervärden men behöver gå ner i vikt.
  Har gått igenom måltidsrekommendationerna , matsedlar och recept.
  Det är inte många recept som verkar lockande för mig att äta.
  Har arbetat med mat inom den kommunala sektorn under många år.
  Jag tycker att man borde kunnat få till något mer lockande recept än det som presenteras
  I boken.
  Om man ska lyckas med att hålla sig på en energinivå på 800kcal perndag i 2 månader behövs det lite mer kreativ... Läs hela recensionen

 7. Mycket bra bok.
  Marianne , 21 februari 2017

  En mycket bra och givande läsning om både blodsocker och mat som är bra att äta. Jag har lånat och läst boken innan, men tyckte att den var så bra att jag ville ha den själv. Mycket läsvärd bok.

 8. Håller vad den lovar !
  jonsson egon, 30 januari 2017

  Den hållar vad den lovar och detta redan efter 3 veckor har vi resultat.
  Krävs bara intresse och att läsa hela boken.

 9. Läsvärd inspiration
  Lola, 30 januari 2017

  Mycket läsvärd. Har hjälpt mig att bryta mitt sockerberoende, Rekomenderas att läsas av alla som jobbar inom vårdyrken såväl som "vanliga".

 10. Jättebra dietbok
  Kerstin Wallström, 24 januari 2017

  Mosleys bok om blodsockerdieten var alldeles utmärkt. Bakgrunden med fakta inför dieten var lättläst, strukturerad och peppade mig att börja. Hans många exempel stödde mig ytterligare. Har följt dieten drygt 3 veckor med utmärkt resultat. Goda rätter och hyfsat lätt att laga.

 11. Toppen
  tofsen, 24 januari 2017

  Den lättaste dieten jag har haft, gått ner 6,5 kg på 21 dagar utan att vara hungrig eller sötsugen. Kan varmt rekommendera denna.

 12. Upplysande och inspirerande!
  Paulus Bodoni Derksen, 19 januari 2017

  Med hjälp av boken har jag gått ner med mer än 10 kilo. Jag började i november, fortsatte även under den ökända Decembermånaden, med några dagars avbrott... Mosley förklarar och ger information som inspirerar och motiverar. Äntligen efter flera år fick jag bra blodtryck. Tänker sedan fortsätta med 5:2 metoden.

 13. Tänkvärd bok
  XX, 16 januari 2017

  Bra att läsa om blodsocker, diabetes och följderna av allt för mycket socker i maten. Absolut tänkvärt det som skrivs i boken. Kommer att följa dieten under 8 veckor för att sedan gå över till 5:2.
  Hade dock önskat lite mer recept på mat att äta. Kommer att kolla kaloritabell och GI-index på ex. 5:2 recept.

 14. Mpsleys senaste
  Delphina, 13 januari 2017

  Jag och min delsbo har redan börjat ändra våra kostvanor utifrån Mosleys rekommendationer. Vi ser med spänning fram emot ett positivt resultat.

 15. Faktabok
  AML, 13 januari 2017

  Bra fakta om prediabetes och typ tvådiabetes .komplicerade recept med råvaror som är okända för mig. Hade önskat fler alternativa recept.

 16. Intressant
  Agnes, 12 januari 2017

  Intressant och får en att tänka efter. Kommer verkligen försöka att följa 8-veckors schemat. Har inte diabetes men tror att det kan vara bra ändå.

 17. Lite för vetenskaplig.
  Eive Eriksson, 6 januari 2017

  Bra faktabok om än utdragen. När man ligger på gränsen i sitt sockervärde vill man ha en bra bok med många fina recept som ger snabba resultat, och något lite om information om diabetes och träning. Kunskap i all sin pryo är väl bra, men inte när man snabbt vill ha massor med recept att få välja mellan och inte så mycket av fakta som tyvärr gör den lite långdragen.

 18. Läs den - också
  Mauritz Westergren, 4 januari 2017

  Nya rön om gamla sanningar. MM är alltid lättläst och övertygande. Han är nyfiken och kunnig för att kunna ge oss läsare glädje och övertygelse.

 19. Rekommenderad mat
  Eva Jönsson, 3 januari 2017

  Om man är ensamstående måste man ha få indigrienser hemma, annars måste man kasta bort mat, vilket man inte vill eller råd med. Det är ett bekymmer. Boken var bra i alla fall.

 20. Lite för enkelt
  Bengan, 3 januari 2017

  Mosley är en av mina favoriter men denna gång är teorierna lite väl förenklade, samma information finns på nätet gratis.
  Recepten lite krångliga kommer att ge mycket spill ej anpassad till ett svenskt kök. Enkla dieten är dock helt ok.

  För lite hjälp hur man ska kunna följa dieten köp hellre en bok om mindfullness eller KBT!

 21. Snabba resultat, för bättre hälsa !!!
  Paula V., 2 januari 2017

  Väldigt bra bok, lätt att förstå och följa. Enda nackdel var, att man skulle bara äta så lite som 800 kcal/dag ! Men grönsaker har ju lite kalorier, så där kan man variera mycket och till det protein och ett skvätt fett, som exempel olivolja. Framgånghistorier var roligt att läsa, för där kunde man samtidigt lära hur andra hade fått det att funka. Har själv börjat med detta diet/ liv-stil nu och lämna bort dåliga kolhydrater, för så här efter Jul och Nyårs ätandet behöver man bättra på sitt ä... Läs hela recensionen

 22. Blandat
  Annika N, 31 december 2016

  Lång början med exempel, som visserligen fångar läsaren några gånger, men sedan blir tjatiga och förutsägbara. Bra tankar kring blodsocker och vad som kan göras, men boken kräver stora anpassningar för att passa mig. Köpte den med tanke på just sockret, som jag är rädd för, men läser att jag inte ska använda hans metod då jag redan ligger på undervikt.
  Men - flera intressanta recept som jag, med viss anpassning, ändå kommer att använda med förhoppningsvis ännu bättre mående som resultat.

 23. Blodsockerkoll
  Ej diabetiker, 26 december 2016

  Det finns skillnader mellan hans land och mitt. Att gå till läkare lite då och då för koll av värden är inte till att tänka på där jag bor.
  Dett är för mycket ovanlig mat. Det ska vara mat som är lättillgänglig och mer anpassad till mina smaklökar.

 24. 23 december 2016
  BIRGITTA BERG, 23 december 2016

  Superbra bok. Jag gillar Mosley. Han skriver så at man förstår. När man läser hans böcker har man svårt att sluta läsa innan boken är slut. Nu efter helgerna ska jag gå på hans diet i boken och få bättre blodsockervärden.

 25. Behöver vara enkel mat
  Monica Johansson, 23 december 2016

  Intressant läsning, det ger förståelse för vad som händer i kroppen när man äter. Tyvärr är recepten komplicerade och jag känner att jag kanske kan klara en 8 veckors period för att starta en annan matvana,men sen behöver jag hitta en enklare, för mig, vardaglig mat.

 26. Väckarklocka
  Bengt Toresson Ljung, 23 december 2016

  Lärorik och upplyftande. Jag kommer att följa boken till punkt och pricka. Nu börjar mitt nya liv (efter nyår).
  Otroligt att man har överlevt så länge trots allt. Tror på mer energi och välmående med boken tillsammans med en log. Kör hårt.

 27. Boken fångar en.
  Karin Marmander, 3 december 2016

  Jag gillar sedan tidigare Mosley och hans forskning. Denna boken får en att tänka till och inse att man kan om man vill ändra sina mat och levnadsvanor på ett inte alltför plågsamt vis och på det sättet få en ny chans i livet.

 28. Bra, nyttig och lärorik bok
  Birgitta Hagebratt Hurtig, 2 december 2016

  Den innehåller allt som jag vill veta. Allt om diabetes, övervikt som är mitt intresse. När jul- och nyårshelg har varit skall jag verkligen ändra kostvanor och följa bokens recept, absolut.

  Detta är en toppenbok!

 29. Mosley
  Erik Morgan Mikael Glad, 2 december 2016

  Jättebra mycket läsvärd bok får både förklaring menyer 4veckors schema och recept för den som en sugen
  Mycket duktig författare.

 30. En bra bok men inte för alla.
  Bo Forslund, 2 december 2016

  Boken är inspirerande, men för den som är allergiker, nöt te.x ger den inga råd.
  Det kostar också en del att genomför allt han föreslår, som flera läkarbesök, tränings kostnader, om man har dålig ekonomi

Visa alla 30 recensioner

Bloggat om Blodsockerkoll på 8 veckor med Michael Mo...