Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2018-09-11
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form) / Pe, Helén (foto)
Illustratör/Fotograf
Siri Carlén
Dimensioner
265 x 175 x 21 mm
Vikt
767 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789174246575
Trettiofem vantar (inbunden)

Trettiofem vantar

(20 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-11
199
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Få saker är väl så mysiga som att en kylig dag sticka in händerna i ett par värmande yllevantar? Har man dessutom stickat dem själv värmer de förstås lite extra. Att sticka vantar är roligt och går snabbt - det tar inte lång tid från inspiration till sköna alster som väcker uppmärksamhet.
Stickboksförfattaren och designern Maja Karlsson har den här gången skapat 35 yllevantar av olika slag, karaktär och garntjocklek. Beskrivningarna är på tumvantar och torgvantar (både med och utan flip-top). Några är riktigt enkla varianter och andra är lite mer intrikata i konstruktionen. Här finns till exempel vantar som stickas uppifrån och ner!
När det gäller vantarnas mönster är variationen stor - traditionella varianter som på bästa sätt flirtar med vår svenska mönsterskatt, men också helt nya, exempelvis med fina motiv från djur- och naturvärlden. Många av vantarna stickas med två- eller flerfärgsstickning, och blir därmed lite tjockare och varmare. Men här finns också enfärgade vantar med spets- eller flätstickning, för dagar som inte är fullt så kalla.
Beskrivningarna och diagrammen är tydliga och lätta att följa, och i slutet av boken finns också en teknikdel som ingående visar moment som kräver lite extra.
Unna dig tid att njuta av bokens bildmaterial - varje projekt presenteras med tydliga bilder, men här finns också enastående vackra miljöbilder som verkligen sätter fart på inspirationen och fantasin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trettiofem vantar
 2. +
 3. Sticka svenska mönster : 20 modeller med 40 traditionella mönster på nytt sätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sticka svenska mönster : 20 modeller med 40 tra... av Maja Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Trettiofem vantar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sveriges vantdrottning nr 1
  Maria, 10 december 2018

  Fin bok av suverän virkdesigner!
  Underbara inspirerande bilder, och roliga teman som let designern till varje vantpar.
  Man vill till slut sticka alla paren.

 2. Vacker och smart bok
  Anna, 24 oktober 2018

  För det första är den en fröjd för ögat. Maja är exceptionellt bra på att ställa i ordning scenarier som får hjärtat att banka och fingrarna att längta efter att skapa.
  För det andra är det en informativ och intelligent bok. Varje vante är så helt igenom perfekt att inga ändringar behöver göras. Och om jag gör det så får jag repa och göra som hon föreslår. Hennes stil är ganska lågmäld men hennes passion för perfektion parad med kreativitet lyser igenom i beskrivningarna. Tack Maja!

 3. Fantastisk
  Mona Andersson, 28 september 2018

  Så fin bok , fina bilder och fina berättelser och fantastiska vantar . Jag gillar den starkt . Så bra jobbat . Det är inte bara en bok med mönster , det är en BOK . 🤗 /Mona

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Trettiofem vantar