Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2017-05-03
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form) / Fridholm, Jakob (foto)
Illustratör/Fotograf
Kristin Lidström
Dimensioner
230 x 190 x 28 mm
Vikt
922 g
SAB
Qcae
ISBN
9789174247053
Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar (inbunden)

Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar

(36 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-05-03
165
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade - här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten - även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Den ultimata baka brödboken
  Lars Bondelind, 16 januari 2021

  Här finns allt! Limpor, baguetter, pizzor och söta bullar!
  Baklexikon och mängder av goda och praktiska råd.
  Numera bakar jag allt matbröd själv. Favoriterna är surdegsbröd och enkelt vitt bröd i olika former som också kan bli pizza. Numera köper vi aldrig bröd.
  Boken är så välanvänd att jag varit tvungen att laga den :)

 2. Användbar
  Anna, 17 oktober 2019

  En mycket pedagogisk, lättförståelig och intressant bakbok. Rekommenderar receptet på kavring, smakar precis som när jag var barn på 1960-talet.

 3. Tydlig köprekommendation
  Christoph, 4 augusti 2019

  Om du ska köpa en brödbok, köp den här. Jag har emellanåt testat sex olika recept på surdegsbröd samt bakat två av de flera gånger. Det är en otroligt god bok med goda recept och tydliga instruktioner, även för nybörjare som mig själv. Recepten är vanligtvis för ett stort eller två mindre bröd. Jag använder två jäskorgar på 20 cm i diameter för mindre bröd enl. rekommendation på Martins blog. Bröden passar då bredvid varandra i ugnen. Man får således ett bröd för att äta direkt och ett annat ... Läs hela recensionen

 4. Fantastisk bok
  Ellebelle, 9 april 2019

  Mycket att finna för hembagare på alla nivåer. Fungerar säkert fint som som uppslagsbok i köket i många år. Rekommenderas varmt!

 5. Bästa bakboken!
  Per B, 8 februari 2019

  Det här var verkligen en positiv överraskning. Osedvanligt väl skriven med ett ledigt, personligt och inspirerande tilltal. Martin Johansson avdramatiserar brödbaket och väcker lusten att pröva nya brödsorter, till skillnad från många andra som istället försöker krångla tilld et så mycket som möjligt. Full pott!

 6. Lätt att följa
  Emz, 5 januari 2019

  Gillar verkligen att man i många fall kan starta en deg innan man går och lägger sig och sedan få nybakat bröd till frukost! Kul med så stor variation av bröd. Bra bok för någon som vill få både grundläggande och lite mer avancerad kunskap. En favorit är brödet med äpple och nötter på sidan 37, fantastiskt gott att rosta!

 7. Rekommenderas varmt
  lena , 27 december 2018

  Har bakat flera av recepten o ska baka mej igenom resten. Nu tål min mage bröd mycket bättre. Massor av jättebra recept samlade i en bok jämfört med andra bakböcker.

 8. Bra bakbok
  AM, 19 oktober 2018

  Inspirerande och enkla recept. Det känns som man skulle vilja baka sig igenom alla recepten! Kan verkligen rekommendera denna bok

 9. För alla brödtokiga!
  Karin Nordfors, 11 januari 2018

  Jag kan verkligen rekommendera denna brödbok. Den är fylld av inspirerande, härliga recept! Mitt nyårslöfte för 2018 blir att prova allihopa =)

 10. Julklapp
  Gun-Britt Ohlsson, 27 december 2017

  Julklappsmottagaren var mkt nöjd. Ska använda den lite senare i veckan. Jag får nog smaka brödet då. Vi får se vad det blir.

 11. BRÖD, BRÖD, BRÖD
  Birgit Ulfheden, 10 november 2017

  Utmärkt - en av de bästa bakböcker idag...! Jag är en hängiven surdegsbagare och har fått många fina recept och många bra tips här!

 12. Inspirerande
  Lena johansson, 17 oktober 2017

  Denna brödbok läste jag från pärm till pärm första dagen. Säger bara; underbar. Så bra och enkel att förstå. Stort tack till författaren.

 13. Super!
  Marcus, 23 augusti 2017

  Mycket trevliga recept, har bakat hälften av dem i boken (främst surdeg och söta degar) och allt har blivit helt kanon. Kanelbullarna är alltid en favorit hos gästerna.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Martin Johansson