Handbok för köksträdgården (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2018-03-13
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Israelsson, Lena (foto)
Dimensioner
250 x 205 x 45 mm
Vikt
1768 g
SAB
Qe
ISBN
9789174247824
Handbok för köksträdgården (inbunden)

Handbok för köksträdgården

(20 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-03-13
249
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Lena Israelssons Handbok för köksträdgården utkom första gången 2000 och blev direkt oumbärlig för alla grönsaksodlare - proffs som hemmaodlare. Här är nu en helt reviderad, utökad och aktuell utgåva med nyskrivna kapitel och uppdaterade sorter, fakta och odlingsmetoder.
Till grund för den här nya utgåvan ligger nya forskarrön, men också de erfarenheter som Lena Israelsson och andra odlare gjort under senare år.
Boken ger kunskap om alla former av ekologisk odling av köksväxter, i trädgårdsland för självhushåll, i villaträdgårdarnas pallkragar, i alla slags stadsodlingar, på balkonger och uteplatser. Tiden är förbi när köksväxtodling beskrevs som en trend. Vi är nu på väg att bli en odlande nation och det finns gott om skickliga grönsaksodlare.
Praktiskt taget alla köksväxter som går att odla i Sverige presenteras: grönsaker, kryddörter och bär. Men nu beskrivs de med ännu mer faktauppgifter och med nya, heta sorttips. Det gäller även bärkapitlet, som utökats med flera spännande växter.
Boken ger ny kunskap om allt från biokol, kompostmetoden bokashi och mördarsniglar till det magiska samarbetsprojekt som pågår under jord och kallas mykorrhiza.
I kapitlet om planering har permakultur fått den plats den förtjänar med idéer till planering av alla former av nyttoodlingar.
Höst- och vinterodling har fått ett eget kapitel. Genom att välja rätt växter och metoder kan du odla dubbelt så lång tid.
Nya Handbok för köksträdgården är förhoppningsvis inte bara en handbok, utan också en inspirationsbok, en bok som väcker matlust och doftar jord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok för köksträdgården
 2. +
 3. Grönsaksodling : för nybörjare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grönsaksodling : för nybörjare av Lena Israelsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 362 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Handbok för köksträdgården. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oumbärlig

  Skriven på ett sätt så man inte kan missförstå något, en fantastisk bok. Kan användas som uppslagsbok eller som jag gjorde, läsa igenom allt på en gång.

 2. Allt man behöver veta för att odla grönsaker
  Ann Aranda, 22 maj 2018

  Jag har en tidigare 'Handbok för köksträdgården ' av Lena Israelsson ,( tryckt i Italien 2002) Lika fantastisk som den nya är men faktiskt ännu vackrare med bilder och text i matt tryck/ papper. Den nya blev present till odlande väninna, den bästa trädgårdsboken som finns om man vill odla mat.

 3. Bibeln!
  Kerstin Olofsson, 28 mars 2018

  Bästa trädgårdsguruns bästa bok! Den enda bok man behöver som trädgårsodlare - ingen skriver så bra och lätt att följa som Lena!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Handbok för köksträdgården