Handbok för köksträdgården (inbunden) Handbok för köksträdgården
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2018-03-13
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Israelsson, Lena (foto)
Dimensioner
250 x 205 x 45 mm
Vikt
1768 g
SAB
Qe
ISBN
9789174247824
Handbok för köksträdgården (inbunden)

Handbok för köksträdgården

(46 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-03-13
149 329
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  119 143
Visa alla 1 format & utgåvor
Lena Israelssons Handbok för köksträdgården utkom första gången 2000 och blev direkt oumbärlig för alla grönsaksodlare - proffs som hemmaodlare. Här är nu en helt reviderad, utökad och aktuell utgåva med nyskrivna kapitel och uppdaterade sorter, fakta och odlingsmetoder.

Till grund för den här nya utgåvan ligger nya forskarrön, men också de erfarenheter som Lena Israelsson och andra odlare gjort under senare år.

Boken ger kunskap om alla former av ekologisk odling av köksväxter, i trädgårdsland för självhushåll, i villaträdgårdarnas pallkragar, i alla slags stadsodlingar, på balkonger och uteplatser. Tiden är förbi när köksväxtodling beskrevs som en trend. Vi är nu på väg att bli en odlande nation och det finns gott om skickliga grönsaksodlare.

Praktiskt taget alla köksväxter som går att odla i Sverige presenteras: grönsaker, kryddörter och bär. Men nu beskrivs de med ännu mer faktauppgifter och med nya, heta sorttips. Det gäller även bärkapitlet, som utökats med flera spännande växter.

Boken ger ny kunskap om allt från biokol, kompostmetoden bokashi och mördarsniglar till det magiska samarbetsprojekt som pågår under jord och kallas mykorrhiza.

I kapitlet om planering har permakultur fått den plats den förtjänar med idéer till planering av alla former av nyttoodlingar.

Höst- och vinterodling har fått ett eget kapitel. Genom att välja rätt växter och metoder kan du odla dubbelt så lång tid.

Nya Handbok för köksträdgården är förhoppningsvis inte bara en handbok, utan också en inspirationsbok, en bok som väcker matlust och doftar jord.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Handbok för köksträdgården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hobbyodlarens standardverk
  Charlotte, 19 oktober 2023

  En fantastisk bok att bläddra i för inspiration eller använda som uppslagsverk. Trevligt skriven, fina bilder, tydliga beskrivningar och mycket praktisk information. Om du ska köpa en enda bok om odling är detta den du ska välja.

 2. Ett måste
  Marianne Johansson, 10 april 2023

  Denna boken är ju bara ett måste när man vill odla. Jag använder den flitigt, alltid något man vill undra och undersöka. Många frågor har man ju.

 3. Den enda odlingsbok du behöver!
  Creativitet, 20 februari 2022

  Jag har hyllmeter i min bokhylla som handlar om trädgård och odling men det är denna, Lena Israelssons bibel, som jag alltid hamnar tillbaka till ändå vad jag än må behöva veta. Man behöver ingen annan bok, den här är så komplett som den kan vara. Min är en tidigare utgåva än denna så en del kapitel har uppdaterats sen min är tryckt, men det bryr jag mig inte så mycket om. Jag har antecknat och strukit under så mycket i "min trädgårdsbibel" att jag ändå aldrig vill byta ut den.
  Ska du köpa EN riktigt bra och tydlig trädgårdsbok- köp denna!

 4. Mycket bra
  Morgan Olsson, 9 juni 2021

  Mycket bra och detaljerad bok som täcker det mesta inom odling i trädgården, allt från hur jorden ska vara till hur man skyddar sig mot ohyra och skadeangrepp på sina växter, och allt däremellan.

 5. Oumbärlig

  Skriven på ett sätt så man inte kan missförstå något, en fantastisk bok. Kan användas som uppslagsbok eller som jag gjorde, läsa igenom allt på en gång.

 6. Allt man behöver veta för att odla grönsaker
  -, 22 maj 2018

  Jag har en tidigare 'Handbok för köksträdgården ' av Lena Israelsson ,( tryckt i Italien 2002) Lika fantastisk som den nya är men faktiskt ännu vackrare med bilder och text i matt tryck/ papper. Den nya blev present till odlande väninna, den bästa trädgårdsboken som finns om man vill odla mat.

 7. Bibeln!
  Kerstin Olofsson, 28 mars 2018

  Bästa trädgårdsguruns bästa bok! Den enda bok man behöver som trädgårsodlare - ingen skriver så bra och lätt att följa som Lena!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Lena Israelsson