Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2019-03-01
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
215 x 160 x 21 mm
Vikt
590 g
SAB
Dokb
ISBN
9789174247961
Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda (inbunden)

Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda

(41 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-01
179
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Den är helt enkelt i osynk med vår tid!

Men det betyder inte att du står maktlös och att det saknas lösningar - med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker. Den mänskliga hjärnan är skapad i en helt annan tid, och kanske borde vi visa den lite mer hänsyn. Så följ med på en spännande resa och få en helt ny bild av det som händer och sker i ditt huvud!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda
 2. +
 3. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnstark : hur motion och träning stärker din... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs!
  Jeanette Ekberg, 30 augusti 2019

  Mycket bra och tänkbar bok, som är väl värd att läsa. En riktigt ögonöppnare eller som bevisar det vi redan tror!

 2. Lättillgänglig och läsvärd
  Anni, 17 juli 2019

  En lättläst bok, som jag med stor behållning sträckläste på en kväll, då den var omöjlig att lägga ifrån sig. Det enda jag saknar är att få läsa om andra, som likt mig, inte alls frestas av sociala medier och inte använder mobilen mer än samhället kräver. Vad är det som gör att inte vi "åker dit"? Det tar han inte upp och det är lite synd, eftersom även vi "IT-motståndare" är intresserade av detta ämne. Hansen förklarar dock, på ett mycket underhållande och lättillgängligt sätt, många olika m... Läs hela recensionen

 3. Vår tids videovåld.
  Shephard, 15 maj 2019

  Varje generation har sin teknikpanik. När jag växte upp var det videovåld som skulle förstöra oss. Nu är det skärmar. Det kommer allt mer forskning som visar att det är dravel eller grovt överdrivet. Tyvärr finns det i varje generation kvacksalvare som slår mynt av skrämselpropagandan,

 4. Skärmhjärnan
  Helen Johansson, 18 mars 2019

  Lättläst, en jättebra bok som gör att man reflekterar över sitt mobil användande. En bok för alla. Bra med tips på hur man kan minska sitt "beroende".

 5. En bok för alla
  Eva , 15 mars 2019

  En riktig ögonöppnare. Jag lämnar ofta telefonen hemma. Vill inte bli nådd hela tiden. Skönt att känna sig ledig ibland.

 6. Förstklassig bok i viktigt ämne
  Bengt Karlstrand, 14 mars 2019

  En bok om hur människan utmanas och bör förhålla sig till moderna medial. Mycket nyttig och trevlig läsning om ett samtida välidgt viktigt område som berör alla. Författaren vet vad han pratar om och beskriver på ett sätt som är lätt att ta till sig av.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med ...